Embriyo Transfer Laboratuvarının Kurulması İçin İlk Adım Atıldı

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray'ın tarım ve hayvancılıkta ileri seviye gelmesi için gayret gösterdiklerini, Embriyo Transfer Laboratuarı’nın kurulmasının şehre büyük bir kazanç olacağını söyledi.Embriyo Transfer Laboratuarı’nın...

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray'ın tarım ve hayvancılıkta ileri seviye gelmesi için gayret gösterdiklerini, Embriyo Transfer Laboratuarı’nın kurulmasının şehre büyük bir kazanç olacağını söyledi.

Embriyo Transfer Laboratuarı’nın kurulmasına yönelik valilikte yapılan toplantıda konuşan Vali Ataklı, hayvancılık faaliyetlerinin daha iyi olması için Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Veteriner Fakültesi ile işbirliği içerisinde olduklarını aktardı. Ataklı, "Bu konuda gerek tarım teşkilatlarımız gerek bu alanda faaliyet gösteren mesleki oda ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ile görüşerek bu konuyu değerlendiriyoruz. Embriyo Transfer Laboratuarı’nın kurulmasının şehrimiz için büyük bir kazanç olacağına inanıyoruz. Laboratuvarın kurulduktan sonra sürdürülebilir olmasına dikkat ederek bu konuda hep birlikte bir çalışma başlatmayı istiyoruz" diye konuştu.

ASÜ Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Tahir Karaşahin ise kullanılan teknoloji sayesinde dişi buzağı alma oranının artacağını ifade ederek çok verimli damızlık düve üretiminin yapılarak et ve süt üretiminde yüksek verimli ineklerin elde edilebildiğini kaydetti.

Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri