Elvan Gıda: Türk Okulları Sayesinde 130 Ülkeye İhracat Yapıyoruz

Çikolata ve şekerleme sektörünün önemli oyuncularından Elvan Gıda'nın Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, Türk Okulları sayesinde yurt dışında çok önemli bir piyasa bulduklarını belirterek, bu sayede büyüyerek 130 ülkeye ihracat yapan bir konuma ge.

Çikolata ve şekerleme sektörünün önemli oyuncularından Elvan Gıda'nın Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, Türk Okulları sayesinde yurt dışında çok önemli bir piyasa bulduklarını belirterek, bu sayede büyüyerek 130 ülkeye ihracat yapan bir konuma geldiklerini söyledi. Türk Okulları ve TUSKON sayesinde bu ülkelerde kalıcı olmaya başladıklarını anlatan Kadiroğlu, Kadiroğlu, "Şuanda 150 ülkede Türk Okulu var. Elvan Gıda olarak hedefimiz okullarımızın sayısını yakalayabilmek." dedi.

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği (EGSİAD), Küresel Ticaret ve İhracattaki İncelikler konulu konferans düzenledi. Konferansta Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt ve Elvan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Kadiroğlu konuşmacı olarak katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sami Türk, derneklerinin 140 ülkede faaliyetlerini sürdüren TUSKON çatısı altında bulunan Eskişehir’in en büyük Sanayici ve İş Adamları Derneği olduğunu söyledi. Türk, “Derneğimizin en büyük hedeflerinden biri, üyelerimizin tamamını yurtdışına açabilmektir. Biliyoruz ki ihracatımızı ne kadar arttırırsak, dünya üzerinde o kadar söz sahibi konuma geliriz." dedi.

Elvan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, grup olarak 3 yılda yüzde bin 800 oranında büyüme kaydettiklerini anlattı. Bugün 130 ülkeye ihracat yapan bir firma olduklarını dikkat çeken Kadiroğlu, bu durumu da Türk Okulları sayesinde başardıklarını aktardı. Türk Okulları sayesinde yurt dışında piyasa bulduklarını ve bu kadar büyüyerek ihraçat yapar hale geldiklerini anlatan Kadiroğlu, şöyle konuştu:

"Yurtdışında Türk Okulları açılınca buralara giden hocalarımıza ziyarette bulunduk. O zaman bile pazar araştırması yaptık. Bu okullarda okuyan öğrencilerin velileri bizimle görüşmeler yapıp iş çalışmasına başladı. Okulların akabinde buralara Türk işadamları gitmeye gitti. Bu işadamları sayesinde de o ülkelerde kalıcı olmaya başladık. Böylelikle bizim yurt dışında yolumuzu açanlardan biri TUSKON diğeri de Türk okulları oldu. Gittiğimiz ülkelerde Türk okulları sayesinde daha kolay yatırım yapma ve mal satma fırsatı yakaladık."

Bu sayede Azerbaycan ve ardından Mısır'da fabrika kurduklarını, Asya ve Afrika pazarına açılma fırsatı yakaladıklarını vurgulayan Kadiroğlu, "Şimdi de Hindistan’da yeni bir yatırım yapıyoruz. İhraç ettiğimiz ürün marka sayısını 10'a çıkardık. Bakın çok hoş bir durum dur ki, 150 ülkede Türk Okulu var. Elvan Gıda olarak biz 130 ülkeye ihracat yapıyoruz. Şimdi bizim ihracattaki hedefimiz yurtdışındaki okullarımızın sayısını yakalayabilmek. Artık biz bu okulları takip ediyoruz. Çok güzel şeyler oluyor.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE TİCARETTE KASABA KÜLTÜRÜ HAKİM”

Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt ise Türkiye’nin sanayi devrimi kaçırmış iki ülkeden biri olduğunu kaydetti ve “Bu ülkelerden biri Çin, diğeri Türkiye’dir.” dedi. Dünyanın yeni bir döneme girdiğini belirten Bozkurt, Türkiye’nin varlığı boyunca hiç bu kadar fırsat yakalamadığını kaydetti.

Türkiye’de ticarette kasaba kültürünün hâkim olduğunu anlatan Bozkurt, bunun Türkiye’nin en büyük zaaflarından biri olduğunu vurguladı. Bozkurt, birlikteliğin önemine dikkat çekti ve Türkiye’nin büyük yatırımlar yapmadan, teknolojiye ağırlık vermeden, rekabet gücünü arttırmadan 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefini tutturmasının mümkün olmadığını belirtti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri