Elvan, 10 bin metrede yarışı bıraktı

Dünya Atletizm Şampiyonasında 10 bin metre finalinde mücadele eden milli atlet Elvan Abeylegesse, finişe 7 tur kala sakatlanarak yarışı bıraktı.

Berlin’de düzenlenen şampiyonada Türkiye’nin altın madalya umudu olan Elvan Abeygelesse, toplam 21 atletin koştuğu 10 bin metre finalinde, temponun arttığı son 2 bin 800 metrede yarışı bıraktı. Yarışı, Kenyalı atlet Linet Chepkwemoi Masai kazanırken, ikinciliği Etiyopya’dan Meselech Melkamu, üçüncülüğü ise yine Etiyopya’dan Meseret Defar elde etti. Elvan Abeylegesse, yarış sonrasında yaptığı açıklamada, son 7 turda sakatlığının nüksettiğini belirterek, “Daha önce toprak pistte idman yaparken aşil tendonumda problem olmuştu. Daha sonraki idmanlar iyi geçmişti ama yarış sırasında sakatlığım nüksetti. Ayağımın üzerine basamıyorum” dedi.

TERZİ: ELVAN İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜZ”
Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Elvan Abeylegesse’nin, 12. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, bayanlar 10 bin finalinde topuğundaki bir ağrı nedeniyle yarışı terk ettiğini söyledi. Terzi, yaptığı açıklamada, “Elvan topuğundaki bir ağrı nedeniyle yarışı terk etmiş, çok üzgünüz. Aslında yarışın temposu da yavaştı ve yarışı kazanmak için büyük şansı vardı” dedi. Terzi, bu olayın yarış sırasında meydana gelen bir ağrıdan kaynaklandığını sözlerine ekledi.
YELİZ KURT, 6. OLDU
12. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, bayanlar 800 metre seçmelerinde piste çıkan Yeliz Kurt, serisinde 6. olarak elendi.  3. seride mücadele eden milli atlet Kurt, 2:13.42’lik derecesiyle yarışı 6. olarak tamamlayarak, yarı final şansını kaybetti. 6 seride 42 atletin mücadele ettiği bayanlar 800 metre elemelerinde, Yeliz Kurt genel klasmanda 39. sırada yer aldı. Milli atletin koştuğu 3. seriyi 2:02.20’lik zamanıyla Yuliya Krevsun kazanırken, Büyük Britanya’dan Jennifer Meadows, 2:02.47 ile ikinci, ABD’li Hazel Clark ise 2:02.67 ile üçüncü oldu ve bu 3 atlet doğrudan bir üst tura yükseldi. Seride mücadele eden Slovak Lucia Klocova (2:02.98) ve Guyana’dan Marian Burnett de (2:03.89), genel klasmanda en iyi 5 hızlı zaman arasına girerek, yarı final hakkı elde ettiler.
EŞREF APAK ELENDİ
12. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda erkekler çekiç atma seçmelerinde Eşref Apak 3 atışından 2’sinin geçersiz sayıldığı final seçmelerinde 70,70 metrelik atışıyla başarılı olamadı ve elendi. Türkiye’nin madalya umutlarından Eşref Apak, Dünya Atletizm Şampiyonası’na finale çıkamadan elendi. Eşref Apak geçersiz sayılan ilk atışının ardından 70,70 metre attı. Ancak Eşref 3. atışında da başarılı olamayınca elenmekten kurtulamadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri