Elleri artık titremeyecek

Parkinson hastası Eyüp Şen (62) Selçuklu Tıp Fakültesi'nde yapılan derin beyin stimülasyonu tekniği ile tedavi edildi. Bu ameliyat ilk defa Konya'da Selçuklu Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirildi

Parkinson hastası Eyüp Şen (62) Selçuklu Tıp Fakültesi'nde yapılan derin beyin stimülasyonu tekniği ile tedavi edildi. Bu ameliyat ilk defa Konya'da Selçuklu Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirildi

 

Konya'da ilk defa Selçuklu Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bu ameliyat Türkiye'de bugüne kadar birkaç merkezde yapıldı. Selçuklu Tıp Fakültesi'nde basın toplantısı düzenleyen Beyin Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hülagü Kaptan ve Nöroloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Ekmekçi, ameliyat süreci hakkında bilgi verdi. Derin beyin stimülasyonu tekniğiyle yapılan ameliyatların hastanın ilaç tedavisine cevap vermediği zaman yapıldığını aktaran Yrd. Doç. Dr. Hülagü Kaptan, "Hastamız Eyüp Şen'in durumu da aynıydı. İlaç tedavisini artık cevap vermiyordu. Biz de halk arasında beyin pili denilen tıbbi anlamıyla da derin beyin stimülasyonu ile tedavi yapmaya karar verdik. Bu tedavi sırasında radyoloji, psikiyatri ve nöroloji bölümü de bize önemli destekler verdi. Hastamızın önce MR'ını çektik. Diğer tektikler de yapıldıktan sonra ameliyatı yapmaya karar verdik. Geçen hafta cuma günü gerçekleşen ameliyat 4 saatte bitti. Ameliyatın 3 saati hasta uyanıkken yapıldı. Geriye kalan bir saatte hasta uyutuldu" dedi.

PİLİN ÖMRÜ 10 YIL GİDİYOR

Nöroloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Ekmekçi de Konya'da ilk defa bu ameliyatın Selçuklu Tıp Fakültesi'nde yapılmasının önemine dikkat çekerek, hastanın ameliyatın ardından ciddi bir iyileşme sürecine girdiğini söyledi. Hastanın bir hafta içinde taburcu edileceğini dile getiren Doç. Dr. Hakan Ekmekçi, "Hastamızın düzeldiğine gözlerimizle şahit oluyoruz. Hastamızın beynine şarz edilebilir bir pil yerleştirdik. Bu pilin şarzı 10 yıl gidiyor, 1.5 milimetre çapındaki bir boru şeklinde olan bu pil beynin tam ortasında bulunuyor. Pil dıştan şarz edilebiliyor. Fakat hastamızın dikkat etmesi gereken bazı  konular var. Bunlardan en önemlisi ise beyni hasarlardan korumasıdır. Fiziksel aktivitelerde daha dikkatli olmalıdır. Çünkü beyne yerleştirilen bu pil hassas bir konumda. Hastamız önümüzdeki cumaya taburcu olacak" diye konuştu.

3 YILDIR PARKİNSON HASTASIYDI

Derin beyin stimülasyonu ameliyatıyla hastalığından kurtulan Eyüp Şen ise en kısa şoförlük mesleğine geri dönmeyi istediğini söyledi. Parkinson hastalığının 3 yıl önce eşinin vefatının ardından başladığını dile getiren Eyüp Şen, gerçekleşen tedaviyle yeniden sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti. Ameliyatın çok rahat geçtiğini aktaran Şen, "Ameliyatın ilk 3 saatini hatırlamıyorum. Daha sonra uyutulmuşum. Doktorlarımızdan Allah razı olsun. İnşallah daha iyi olacağım. Ameliyatı yapan doktorlarımıza arabaşı sözü vermiştim. Bu sözümü de tutacağım. Yine taburcu olduktan sonra eski mesleğim şoförlüğe geri dönmek istiyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

HABER MERKEZİ

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri