‘Elim Değdi Ruhuma’ sergisi M1 AVM’de açıldı

Psikiyatri Kliniğinde tedavi gören hastaların el emeği ürünlerinden oluşan ‘Elim Değdi Ruhuma’ sergisinin ikincisi M1 AVM Merkezi'nde törenle açıldı

Konya Numune Hastanesi ve Selçuklu Halk Eğitim Merkezi’nin birlikte düzenlediği ve Psikiyatri Kliniğinde tedavi gören hastaların el emeği ürünlerinden oluşan ‘Elim Değdi Ruhuma’ sergisinin ikincisi M1 AVM Merkezi'nde törenle açıldı.

İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, Selçuklu Halk Eğitim Müdürü Metin Mut, Konya Tabipler Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Numune Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Süleyman Dönmez, Psikiyatri Kliniği Sorumlusu Uzm. Dr. Yılmaz Satan ile çok sayıda sağlık idarecisi ve vatandaşın katıldığı sergide, klinikte tedavi gören hastaların yaptığı ürünler büyük ilgi gördü.

Serginin açılışında konuşan Numune Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Süleyman Dönmez, günümüz  ruh sağlığı politikalarının hastane temelli uygulamalardan toplum temelli uygulamalara doğru değiştiğinin altını çizdi. Ruhsal Rehabilitasyon ve uğraş terapileri sayesinde çok sayıda hasta vatandaşın sağlığına kavuştuğunu belirten Dönmez, “Uzun emek ve sabır isteyen çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı. Hastalarımızın pek çoğu uygulamış olduğumuz tedavi yöntemleri sayesinde tekrar normal hayatlarına döndüler. Bu başarıların ve ürünlerin ortaya çıkmasında emeği geçen Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne, Psikiyatri kliniğinde görevli çalışanlarımıza ve hastalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından, psikiyatri kliniği hastalarının uğraş terapisi çerçevesinde yaptıkları el sanatlarından oluşan sergiyi gezen idareciler, hastalarla da bol bol sohbet etme imkânı buldular.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri