Elif, Türkiye’ye İlk Dünya Şampiyonası Madalyasını Kazandırdı

Özbekistan’da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’nın dördüncü gününde mindere çıkan milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, 58 kilo 3-5 müsabakasında bronz madalyanın sahibi oldu ve büyük kadınlar kategorisinde Türkiye’ye ilk dünya...

Özbekistan’da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’nın dördüncü gününde mindere çıkan milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, 58 kilo 3-5 müsabakasında bronz madalyanın sahibi oldu ve büyük kadınlar kategorisinde Türkiye’ye ilk dünya şampiyonası madalyasını kazandırdı.

Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te organize edilen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda milli mayo giyen sporcu Elif Jale Yeşilırmak, sergilediği üst düzey performans sonucunda tarih yazdı.

Dünya Şampiyonası’nın sabah seansında Kazak ve Macar rakiplerini mağlup eden Yeşilırmak, çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Rus rakibi Valeria Koblova karşısında minderden 9-0 mağlup ayrılan Elif, rakibinin finale kalması sonucunda repesaj maçına çıkmaya hak kazandı. Repesaj müsabakasında Moğol Munkhtuya Tungalag’ı 8-0 yenen Jale Yeşilırmak, akşam seansında bronz madalya için mindere çıkma hakkı elde etti.

58 kiloda ay yıldızlı mayoyu gururla taşıyan milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, Ekvatorlu rakibi Lisset Antes'i 8-2 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Başarılı sporcu Elif, dünya üçüncüsü oldu ve Büyük Kadınlar kategorisinde Türkiye’ye ilk dünya şampiyonası madalyasını kazandırdı.

YEŞİLIRMAK: BAŞKANIMIZ HAMZA YERLİKAYA’YA MİNNETTARIM

Dünya şampiyonasında önemli bir başarı elde ettiğini hatırlatan milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, "Çok verimli bir hazırlık dönemi geçirdim. Burada zorlu müsabakalara çıkacağımı biliyordum. Türkiye’ye dünya şampiyonalarındaki ilk madalyasını kazandırdığım için son derece mutlu ve gururluyum. Benden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen federasyon başkanımız Hamza Yerlikaya’ya minnettarım. Antrenörlerime ve tüm Türk halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

GREKOROMEN STİL MÜSABAKALARI YARIN BAŞLIYOR

Bu arada Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nın beşinci gününde mindere çıkacak sporcular ve rakipleri de belli oldu.

Kadınlar Güreş Şampiyonası'nda 63 kiloda Buse Tosun, ilk turda İsveçli rakibi Henna Katarina ile tur mücadelesi yapacak.

Grekoromen stilde ise 75 kiloda Şeref Tüfenk, Japon güreşçi Hiroyuki Shimizhu ile 85 kiloda da Metehan Başar, Çek Cumhuriyeti'nden Artur Omarov ile ikinci tur için mücadele edecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri