‘Eleştiriler haklılığımızı ortaya koyuyor’

CHPde başkanlık görevine atanmasının ardından ilçe başkanlarıyla yollarını ayıran Orçun Güney Çalık, eski ilçe başkanlarının kendisiyle ilgili basında yer alan ithal ve emir eri başkan suçlamalarına cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanlığına Orçun Güney Çalık’ın atanmasından kısa bir süre sonra Selçuklu ve Meram ilçe yönetim kurulları feshedilmişti. Görevden alınan Selçuklu İlçe Başkanı Ahmet Bedel ve Meram İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Utçu, önceki gün basın kuruluşlarını ziyaret ederek görevden alınmalarıyla ilgili bazı iddialarda bulunmuştu. Eski ilçe başkanlarının suçlamalarının odağında yer alan İl Başkanı Orçun Güney Çalık, parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla bu iddialara açıklık getirdi. “Onlar bizi ne kadar eleştirseler de ben başkanlarıma saygı duyuyorum” diyerek konuşmasına başlayan Orçun Güney Çalık, ardından eski ilçe başkanlarının iddialarını tek tek cevapladı.
Eski ilçe başkanlarının kendisi ve il sekreterine ‘ithal’ söyleminde bulunduğunu anımsatan Başkan Çalık, Çumra Türkmencamili olduğunu belirterek, öz be öz Konyalı olduğunu söyledi. Çalık, ayrıca babasının Konya milletvekili olduğunu ve kendisi 9 yaşındayken parti çalışması sırasında hayatını kaybettiğini de hatırlattı.
‘2 AY İÇİNDE KONGRE VAR, ÇIKSIN ADAY OLSUNLAR’
Atamayla gelmesine de açıklık getiren Çalık, 2 ay içerisinde kongre olacağını anımsatarak, “Önümüzde kongreler var, çıkar aday olurlar. Kazanırlarsa biz deriz ki, evet başkanlar çok seviliyormuş biz hata yapmışız. Yok kazanamazlarsa söyleyecek sözleri kalmaz” dedi.
Başkanların kendisini ‘küçük olsun, bizim olsun’ mantığı gütmekle suçladıklarını da hatırlatan Çalık, “Oysa görevde bulundukları 7 yıl boyunca partiyi küçültmüşler, partilileri küstürmüşler  ve ilçe yönetimlerini kendi kulüpleri gibi kullanmışlardır” dedi.
‘İLÇE BAŞKANLIĞI KAPALI KAPILAR ARDINDA OTURMAYA BENZEMEZ’
İlçe başkanlarına, seçimlerde aldıkları oya bakmaları çağrısında bulunan Orçun Güney Çalık, şöyle devam etti: “Konya ortalamasının ne kadar altında kaldıklarını bir düşünsünler. Nasıl bir çalışma sistemleri varmış, bir gözden geçirsinler. İlçe başkanlığı kapalı kapılar ardında oturmaya benzemez. Halkla iç içe olabilmeyi, halk adamı olmayı gerektirir. Sayın başkanlar, bu ifadelerimden sonra umarım nerede hata yaptıklarını anlamışlardır.” Çalık, kendisiyle ilgili iddiaların gülünç olduğunu da belirterek, yapılan eleştirilerin görevden almaların haklı olduğunu ortaya koyduğunun altını çizdi ve ekledi: “Daha eleştirmeyi bilmeyenler siyasi iktidar karşısında nasıl başarılı olacaklar, halkın önünde partiyi nasıl temsil edecekler.”
Görevden almalarda genel merkezle hiçbir görüş alışverişinde bulunmadıklarını da ifade eden Çalık, “Biz kendi irademizi ortaya koyabilen bir ekibiz. Onun için şu anda o kadar çok talip olmasına rağmen görevde biz varız” değerlendirmesinde bulundu. Çalık, son olarak görevden almaların amacının CHP’ye 1977 ruhunu geri getirmek olduğunu belirterek, 3-4 milletvekili çıkarmak için çalışacaklarını sözlerine ekledi. 
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri