Elektronik Kimlik Kart Basım İhalesi Meclis Gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. "15 Ekim 2014 tarihinde...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. "15 Ekim 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı'ndaki brifing sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan kimlikler, Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak' açıklamasını yapmıştır." diyen Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"En son Ağustos ayında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ihaleyi kazanan firmanın teknik şartnameyi karşılayamaması gerekçe gösterilerek iptal edilen kimlik kart basım ihalesi için yeni bir ihale açılmış mıdır? Açıldıysa yeni ihale hangi tarihte ve nerede düzenlenmiştir?

İhale hangi yöntemle düzenlenmiştir? İhaleye hangi firmalar katılmışlardır? Firmaların son ihale teklif bedelleri tutarları ne kadardır?

İhaleyi kazanan firmanın verdiği fiyat teklifi ne kadardır?

İhaleyi kazanan firma ile imzalanan sözleşmenin toplam bedel tutarı ne kadardır?

Kimlik kartlarında kullanılan, kullanılacak cipler hangi ülkede üretilmişlerdir; üretilecekler?

Kimlik kartları nerede, hangi ülkede basılacak?

Kimlik kartlarında depolanacak bilgiler, hangi şirket veya kuruma ait veri tabanında saklı tutulacaklar?

Kimlik Kartları, vatandaşlara bir ücret karşılığı mı verilecektir; öyle ise kart başına vatandaşların ödeyecekleri bedel tutarı ne kadar olacaktır?

Kimlik kartları için vatandaşlardan para talep edilmesi Sosyal Devlet anlayışı ile uyuşan bir tutum mudur?

Kimlik kartları, neden ücretsiz dağıtılmamaktadır?

Kimlik kartlarından şu ana dek pilot uygulaması çerçevesinde hangi illerde kaç adet dağıtılmıştır?

Pilot uygulama çerçevesinde yabancı uyruklu kişilere kimlik kartı verildiyse yabancı uyruklulara verilen kimlik kartlarının sayısı nedir?" CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri