Elektrikli sıfır araç sadece 101 bin TL

Otomotiv sektöründe yeni bir gelişme yaşanıyor. Tamamen elektirikli şehir trafiğine uygun olarak minimalize olarak tasarlanmış Microlino piyasalara çıkıyor. Üstelik fiyatı bugünkü kurla 101 bin TL.

Micro şirketi tarafından son tekonolojiden maksimum faydalanılmış minimalist bir araç piyasaya sürülüyor. Benzin yerine tamamen elektirikle çalışan 2.0 model Microlino şimdiden büyük bir ilgi görüyor

HEM HESAPLI HEM KOMFORLU

İlk prototipi 2018’de hazırlanan aracın piyasaya çıkan versiyona daha çok benzeyen ikinci versiyon ise daha yakın zamanda hazır hale gelmiş. O yüzden bu araca versiyon 2.0 deniyor.

Microlino ile Isetta arasında büyük bir benzerlik olduğu kesin. Microlino, tıpkı BMW Isetta gibi önden açılan bir kapıya sahip. Bu sayede araç kaldırıma dik şekilde park edilip doğrudan yolcuların kaldırıma inme imkanı var.Aracın kabininde yalnızca bir koltuk var. Sürücü ve yolcu yan yana oturuyor. Anlattığımız haliyle araç biraz sıkışık gibi hissedilse de direksiyon ve gaz pedalları haricinde araç içinde nerdeyse hiç parça yok. Bu da araç içini rahatlatan en önemli unsurlardan.Küçük yapısı nedeniyle araç, konsolunda telefonlar ve kablosuz hoparlörler için bir alana sahip.

MICROLINO'NUN FİYATI NE KADAR?

Elektrikli bir motora sahip olan Microlino 12 bin eurodan başlayan fiyatlarla satılacak. Şimdiden 8 farklı renk seçneği olduğu belirtilen Microlino'nin başlangıç fiyatının 12.000 euro olduğu belirtiliyor. Bugünkü kurla 101 bin civarında olan aracın Türkiye'ye gelme ihtimali şu an için gözükmüyor.

MODERN TEKNOLOJİNİN ÜRÜNÜ

Microlino, yalnızca 513 kg ağırlığında. 90 km azami hıza sahip araç, 125/200 km menzil seçenekleri sunacak. Microlino, 2.4 metre uzunluğu ve 1.5 metre genişliğiyle de en ufak park yerlerine bile sığabilir. Tamamen elektrikli olan aracın bataryası 8 kW-saat ve 14.4 kW-saat şeklinde. 20 beygir gücündeki motor ile Microlino, 90 km/s maksimum hıza sahip ve de 50 km/s hıza çıkmak için de 5 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Microlino’nun evlerdeki normal prizler ile 4 saatte şarj olduğu da belirtiliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri