Elektrikli araç ve batarya teknolojilerine ilgi duyan şirket ile akademisyenler, Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde (UAÜ) sektörün geleceğini masaya yatırdı.
14 üniversite, 9 şirket ve TÜBİTAK’tan toplam 26 kişinin katıldığı toplantı, UAÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı tarafından endüstri sanayi işbirliğinde karşılaşılan genel problemlerin özetlendiği bir konuşma ile başladı. TÜBİTAK tarafından desteklenen ve üniversitelerde yürütülen projeler hakkında da bilgi verildi. Programa katılan şirketlerin kendi yaptıkları çalışma ve ihtiyaçları kapsayan sunumların yapıldığı organizasyonda TÜBİTAK tarafından yeni açılan programlarla ilgili de bilgi verildi. Program sonunda üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi konusunda fikirler tartışıldı ve çalışmaların devam edebilmesi için bir platform kurulmasına karar verildi. Katılımcılar Mayıs 2014’te tekrar bir araya gelme kararı aldı.
Programla ilgili bilgi veren UAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Camcı, hem akademisyen hem de endüstrinin konuya yönelik özel çalıştaylara ciddi ilgi gösterdiğini söyledi. Programa katılanlar kadar, çok istemesine rağmen katılamayan birçok kişi ve kurumun bulunduğunu aktaran Camcı, “Bu toplantı bir başlangıç oldu ve yapılması gereken çok şey var. Başarı ancak tüm adımlar tamamlanınca gelecek. Üniversite olarak endüstriye yakın çalışmalarda bulunmak istiyoruz. Çalışmalarımız yeni başladı ve artarak devam edecek.” dedi. CİHAN
Elektrikli Araç Ve Batarya Teknolojilerinin Geleceği Uaü'de Masaya Yatırıldı
Elektrikli araç ve batarya teknolojilerine ilgi duyan şirket ile akademisyenler, Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde (UAÜ) sektörün geleceğini masaya yatırdı.