Elektrikçi esnafına kredi

Konya Elektrikçiler Odası Başkanı Adil Yüknü, hizmet sektöründe çalışan elektrikçi, oto elektrikçi ve buzdolapçılara yönelik Deniz Bank ile protokol imzalayarak imkan sağladı.

Küçük esnafın ve özellikle hizmet sektöründe çalışan esnafların sezonun kapalı olması nedeniyle oldukça zor günler geçirdiğini ifade eden Adil Yüknü, imzalanan bu protokol ile hizmet sektöründe çalışan esnaflara kredi imkanı sağlanacağını ifade etti. Esnafa verilecek kredinin en önemli avantajlarından birinin de sezonluk ödeme yapılabilecek olması olduğunu ifade eden Yüknü, “Esnafımız, bu kredi ile kendi ödeme planını kendisi belirleyebilecek. Sezonuna göre ödeme planını ayarlayan esnaf, kendi belirlediği tarihlerde kredi borcunu geri ödeyebilecek” diye konuştu. Adil Yüknü ayrıca, Konya’da ilk olarak Elektrikçiler Odası’nın başlattığı bu kampanyanın diğer odalar tarafından da yürütülmesi ve esnafa rahat bir nefes aldıracak kredi desteğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Deniz Bank Mevlana Şube Müdürü Ali Eşref Erkani ise protokol çerçevesinde oda üyesi esnaflara 3 aydan 36 aya kadar vade seçenekleri ve özel faiz oranlarıyla aylık taksit ödemeli destek kredisi, teminat mektubu, rotatif ve spot kredi imkanları sunduklarını belirtti. Sadece KOBİ’lere özel olarak tasarlanan işletme kart hakkında da bilgiler veren Erkani, “İşletmelerin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmış hazır hesap, taksitli ticari kredi, sezon ödemeli sektör kredileri ev busines card ürünlerini tek bir kartta topladık. İşletme sahipleri işletme kart ile hesapları müsait olmasa bile hazır hesaplarından nakit çekebilecek, işletme sermayesi ihtiyaçları için taksitli ticari kredi kullanabilecek ve faaliyet gösterdikleri sektörün sezonsallığına göre geri ödeme yapabilecekleri kredi imkanlarına sahip olabilecekler” dedi.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri