"Elektrik Ve Doğalgaz Zammı Doğu'da Yaşayanları Donduracak"

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9'luk zammın bu kış mevsiminde vatandaşı soğukta yaşamaya mahkum edeceğini söyledi.DES Genel Başkan Yardımcısı...

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9'luk zammın bu kış mevsiminde vatandaşı soğukta yaşamaya mahkum edeceğini söyledi.

DES Genel Başkan Yardımcısı Kotanlı, hükümetin elektrik ve doğalgaz zammını eleştirdi. Kotanlı, hükümetin ve yetkili yandaş sendikanın toplu sözleşmede kamu çalışanlarına ve emeklilerine reva gördükleri 123 TL zammın ardından, Ekim ayı ile birlikte elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9'luk zammın vatandaşı donduracağını ifade etti.

Kotanlı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, "Doğalgaz ve elektriğe önümüzdeki ekim, kasım ve aralık aylarını içeren dönemde yüzde 9 zam yapılacak." sözlerinin Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Bayburt, Bingöl gibi kışın sert geçtiği illerde vatandaşı kara kış öncesi dondurmaya yettiğine dikkat çekti.

Zorlu kış öncesi gelen bu zamların, gizli enflasyon altında ezilen vatandaşları daha da zorlayacağını belirten Kotanlı, "Memur ve emekliyi, bir defada verilen 123 TL'ye mahkum edenler vicdanlarının sesini bir dinlesinler. Ekim ayından geçerli olacak yüzde 9'luk zam belki vicdanlarını sızlatmaya yeter. 7-8 ay sert ve uzun kış mevsiminin yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde elektrik ve doğalgaza yüzde 9'luk yapılan zammı memurun, işçinin, emeklinin ve dar gelirli vatandaşın ödemesi çok zor. Kış aylarında vatandaşın en önemli ihtiyaç maddesi doğalgaz ve elektrik, ısınma sorununun çözülememesi halinde insanlarımız hastalıktan hastanelere akın edecektir. Ayrıca, elektrik ve doğalgaza gelen bu zammın ardından her şeyin zamlanacağının müjdecisi olmuştur." dedi.

DES Genel Başkan Yardımcısı Zülfikar Kotanlı, Doğu Anadolu Bölgesi'nde elektrik ve doğalgazdan KDV alınmaması gerektiğini ifade etti. Kotanlı, şöyle devam etti: "Kışları sert geçen bölgemizde elektrik ve doğal gaz ücretlerine yansıtılan yüzde18'lik KDV oranı kaldırıldığında vatandaşın bütçesinde rahatlama sağlanacaktır. Aksi durumda bölgede yaşayan memur, emekli, dar ve sabit gelirli vatandaşlar ısınabilmek için mutfak masrafından, ulaşımdan, çocuğunun harçlığından kısarak ısmaya çalışacak, bu durumda dengeli beslenemeyen yoksul vatandaşlar hastaneleri dolduracaktır."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri