Elektrik fiyatlarına rekor zam! Bu tarihte yansıyacak

Türkiye ekonomisinde zamlar gündemden düşmüyor. Son olarak elektrik fiyatlarına bir zam geleceği iddia edildi. İşte detaylar...

Dünya genelinde enerji arzında yaşanan sıkıntılara bağlı olarak elektrik fiyatlarına zam geliyor. Türkiye'de ise durum biraz farklı. Artan işletme maliyetlerine bağlı olarak fiyat artışları vatandaşa yansıtılıyor. Yakın zamanda benzin, motorin ve LPG fiyatlarına gelen büyük zamlar vatandaşın bütçesini olumsuz etkiledi.

ELEKTRİK FİYATINA DEV ZAM

Enflasyonist ortamda alım gücü düştüğü için vatandaş bu zamların son bulmasını talep ediyor. Uzun zamandır elektrik fiyatlarına zam gelmiyor. İddialara göre elektrik fiyatlarına rekor zam yolda. Ekonomi Yazarı Olcay Aydilek katıldığı canlı yayında 1 ekimden itibaren elektriğe yüzde 20 veya 30 arasında zam geleceğini iddia etti.

BU TARİHTE YANSITILACAK

Zam oranı hakkında bilgi veren Aydilek, yüzde 20 veya 30 civarında zam olabileceğini aktardı.Yerel seçimler öncesinde elektrikte izlenecek tarife politikası konusunda bir çalışma yürütüldüğünü dile getiren Aydilek, "1 Ekim tarihinden itibaren elektriğe yüzde 30'a yakın zam gelecek" dedi.

Olcay Aydilek'in Enerji Bakanlığı'nda yetkililerle görüşerek aldığını iddia ettiği bilgiye göre; 1 Ekimde elektriğe yüzde 20 ila 30 arasında zam bekleniyor iddiasında bulundu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri