Eldivenler nefes kesecek

Türkiye Gençler Ferdi Boks Şampiyonası önümüzdeki pazartesi günü Samsunda start alacak. Şampiyonaya katılacak Konyalı eldivenler, evlerine madalya ile dönmenin hesaplarını yapıyor
Boks Federasyonu'nun 2009 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Gençler Ferdi Boks Şampiyonası, 26–31 Ocak tarihleri arasında Samsun'da yapılacak. Alınan bilgiye göre, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek müsabakalara, gençler kategorisine dahil 1991 ve 1992 yıllarında doğan sporcular katılabilecek. Müsabakalar ikişer dakikalık 4 raunt üzerinden oynanacak ve 46, 48, 51, 54, 57, 60, 64, 69, 75, 81, 91 ve 91 kilolarda olmak üzere 12 sıklet üzerinden gerçekleştirilecek. 26-30 Ocak tarihlerinde eleme müsabakalarının yapılacağı şampiyonanın final maçları ise 31 Ocak Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak.
Yetkililer, müsabakalara ait teknik toplantının 25 Ocakta Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde yapılacağını, katılacak sporcu sayısının da bu toplantıda netlik kazacağını söylediler. Türkiye Ferdi Gençler Boks Şampiyonası’na Konya’dan 7 sporcu katılacak. Samsun’a gidecek kafilenin başkanlığını aynı zamanda Nihat Kılcı yapacak. Samsun’da madalya hedefleyen takımı ise Recep Arpaç çalıştıracak. Kafile Pazar akşamı yola çıkacak. Konya’dan şampiyonaya katılacak sporcular şunlar: Hüseyin Güneş, Emrah Göleli, Mithat Balcı, Tahsin Eser, Orhan Çumralıgil, Memduh Özlem, Yunus İrenci,
NİHAT KILCI DA SINAV VERECEK
Konya Boks camiasının yakından tanıdığı Nihat Kılcı da Samsun’daki şampiyonada öğrencileriyle birlikte sınav verecek. 1979’da Yolspor’da boks sporunu merhaba diyen Kılcı, Yolspor’da antrenörlük yaptıktan sonra Belediyespor’a geçti. 1987 yılında sporu bırakan başarılı sporcu o tarihten bu yana antrenörlük yapıyor. Nihat Kılcı 21 yıldır süren antrenörlük yaşamında aralarında Şükrü Şerefoğlu, Ersen Aktaş, Harun Örs, Memduh Altıntaş gibi boks şampiyonalarında başarılı olmuş birçok sporcuyu yetiştirdi.
YILDIZLAR ŞAMPİYONASI 3-9 ŞUBATTA ÇORUM’DA
Türkiye Ferdi Gençler Boks Şampiyonası’ndan sonra 3-9 Şubat’ta Çorum’da Türkiye Ferdi Yıldızlar Boks Şampiyonası yapılacak. Yıldızlar Şampiyonası’na Konya’dan şu isimler katılacak: Emre Göleli, Emrah Yüce, Faruk Sarı, İsmail Dağ, Mehmet Yiğit, Halis Erin, Ramazan Demir, Hüseyin Eğiste, Muhammet Öztürk, Abdülkadir Arpacı Yıldızlarda kafilenin başkanlığını yapacak Turan Çumralıgil, Konya’ya madalyalarla dönmek istediklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri