Elazığ’da ‘karayolu Trafik Güvenliği Haftası’ Nedeniyle Stant Açıldı

Elazığ’da “Karayolu Trafik Güvenliği Haftası” nedeniyle kurulan stantlarda vatandaşlara trafik kazaları ve trafik kuralları hakkında bilgi verildi.Elazığ’da Ahmet Aytar Meydanı’nda “Karayolu Trafik Gü...

Elazığ’da “Karayolu Trafik Güvenliği Haftası” nedeniyle kurulan stantlarda vatandaşlara trafik kazaları ve trafik kuralları hakkında bilgi verildi.

Elazığ’da Ahmet Aytar Meydanı’nda “Karayolu Trafik Güvenliği Haftası” kapsamında İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Belediye ve UMKE işbirliği ile stant kuruldu. Stantlarda vatandaşlara trafik kazaları ve trafik kuralları hakkında bilgiler verilirken, UMKE tarafından ilk yardım bilgilendirilmesi yapıldı. Bunun yanında emniyet kemerinin önemine değinmek için getirilen simülatör aracı ise büyük ilgi topladı.

Stant hakkında bilgi veren Trafik Denetleme Şube Müdürü Özcan Sevinç, “Bu hafta Karayolu Trafik Güvenliği Haftası. Biz de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak diğer kurumlarla koordineli bir dizi çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmanın içerisinde eğitim ve kullandığımız aparatların tanıtımı var. Aynı zamanda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Burada bir stant açtık. Stantta daha önce verilen ehliyetler, ruhsatlar, bizim kullandığımız aparatlar, donanımlar var. Ayrıca küçük yaştaki ilkokul öğrencilerine balon hediye ediyoruz, boyama kitapları dağıtıyoruz. Bunlarda farkındalık yaratmak için yapılıyor” dedi.

Etkinliklerin hafta boyunca devam edeceği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri