El ele verme günü

Spor Toto Süper Ligin 12. haftasının açılış maçında Kayserispor ile bugün (Cuma) kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya gelecek olan konyasporda hedef galibiyet. Saat 20.00de başlayacak maçın hakemi Cüneyt Çakır
Konyaspor Kayserispor sınavında.. Ligde 8 haftalık kötü gidişe Manisaspor galibiyetiyle son vren yeşil-beyazlılar, bugün (Cuma) bu sözeonun flaş takımlarından Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Atatürk stadındaki maç saat 20.00’de başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak. Maçı İstanbul bölgesinden Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaparken, maçın dördüncü hakemi Murat Türker.
Konyaspor’da, bu karşılaşmanın hazırlıkları galibiyet parolasıyla yapıldı.. Çarşamba akşamı teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde yapılan taktik antrenmanına sakat olan Emrah Eren dışında tüm oyuncular katıldı. Antrenmanın ilk bölümünde takımdan ayrı düz koşu yapan Borek Dockal daha sonra takımla birlikte çalıştı.
Kartallar dün de akşam saatlerinde taktik ağırlıklı biri çalışma yaparak tesislerde kampa girdiler. Konyaspor’da sakat olan Emrah ile birlikte sarı kart cezalısı Peter Grajciar bugünkü maçta forma giyemeyecek. 
Konyalı sporseverler, Kayserispor maçını 7,5 ile 50 lira arasında değişen ücretlerle izleyebilecekler. Biletx gişelerinden satışa çıkartılan bilet ücretleri şöyle açıklandı. Kapalı tribün: 50 TL.. Eski yeşil, yeni yeşil ve konuk takım taraftarları tribünleri: 15 TL. Kale arkası tribünler: 7,5 TL..
KAYSERİ İLE 13. RANDEVU
Konyaspor'umuz ile Kayserispor bugün Süper Lig'de 13.kez karşı karşıya gelecek. 1992-93 sezonunda oynanan ve berabere sona eren maçlarla başlayan rekabette geride kalan 12 mücadeleden ikisini temsilcimiz, üçünü Kayserispor kazandı, yedi karşılaşmada ise takımlar eşitliği bozamadı. Kayseri’de 1-1, Konya’da da 0-0 sona eren maçlarla başlayan rekabette bugüne kadar 12 karşılaşma yapıldı. Bu maçlardan ikisini Konyaspor, üçünü Kayserispor kazanırken, 7 mücadelede ise taraflar beraberliği bozamadı. Konyaspor'un 11 golüne Kayserispor 13 golle cevap verdi. İki takım son olarak 2008-2009 sezonunda karşı karşıya gelmiş, Konya'daki mücadele 0-0, Kayseri'deki maç ise 1-1 berabere sona ermişti.
DOĞAN DESTEK İSTEDİ
Konyaspor tekniki direktörü Ziya Doğan, Kayserispor maçı için destek istedi ve “Konyalı’yım ve Konyasporlu’yum diyen herkesi destek olmak için stada bekliyoruz” dedi.. Camianın bugüne kadar takıma yeterince destek vermediğini belirtirken, bu duyarsızlığa Kayserispor ile oynanacak maçta tribünleri doldurarak son verilmesini ve taraftarların takımımıza itici güç olması gerektiğini dile getirdi.
Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü. "Kayserispor maçı için yorumda bulunmaktan ziyade taraftarlarımıza çağrı yapmak istiyorum. Kimse yanlış anlamasın. Konyaspor iç sahada oynadığı maçlarda taraftar gücünü gerçek anlamda arkasına alamıyor. Bu hafta ben Konyalıyım ve Konyasporluyum diyen herkesi Kayserispor maçına davet ediyorum. Böyle zamanlarda bize sahip çıkarak tribünleri dolduracaklar. Bizde sahada 90 dakika boyunca onları mahcup etmemek ve sevindirmek adına elimizden gelen gayreti ve mücadelemizi sahaya yansıtacağız. Ama şu ana kadar Fenerbahçe maçı dışında tribünlerde Süper Lig takımına yakışmayacak ve yetersiz olan bir atmosfer gördük. İnsanlar evlerinde ve kahvahanelerde oturup maç izlemek yerine bu şehrin en önemli marka değerlerinden biri olan Konyaspor'a tribünlere gelerek destek verip sahip çıkmalıdır. Geçen sene biz bu havayı play-off maçları öncesinde oluşturduk. Bir kaç destek çağrısının ardından İstanbul'da 30 bin kişiye final maçı oynadık. Konya'daki maçlarda müthiş bir güç haline dönüştük. Konyalı Süper Lig'de bir takımı olmasına rağmen rehavet içerisinde. Nelerle mücadele ettiği herkes tarafından bilinmesine rağmen duyarsızlık var ve Konyaspor şu ana kadar kaderine terk edilmiş durumda. Bizimle birlikte çok heyecan duyan insanlar olduğunu da biliyoruz. Ama biz 2 milyon nüfusa sahip şehirde stadyumun tamamen doldurulmasını ve çok önemli bir güç olduğunu taraftarlarımızın hissettirmesini istiyoruz.." 


 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri