El ele 2. lige

Konya'nın Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde mücadele eden iki takımı Mevlana Üniversitesi ve Selçuklu Belediyespor'un mücadele edeceği gruptaki rakipleri belli oldu.

Konya'nın Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde mücadele eden iki takımı Mevlana Üniversitesi ve Selçuklu Belediyespor'un mücadele edeceği gruptaki rakipleri belli oldu. Zorlu bir grup olduğunun altını çizen Selçuklu Belediyespor antrenörü Volkan Ertetik, “Umarız iki Konya temsilcisi de bu gruptan çıkar” ifadelerini kullandı

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olan temsilcilerimiz Selçuklu Belediyespor ve Mevlana Üniversitesi'nin grupları belli oldu. EBBL 10. Grup'ta yer alacak olan temsilcilerimizin rakipleri Ankara'dan Orman Gençlik, Yücetepe ve Genç Kolejliler takımları, Antalya'dan Kepez Belediyesi, Afyon'dan ise Afyon Belediyesi oldu EBBL (Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi) takvimi Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Ankara da yapılan kura çekimi ile belirlendi. Çok sayıda kulüp temsilcisi ve federasyon yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen kura çekimi sonucu takımlar 12 guruba ayrıldı. EBBL 10. Grup'ta mücadele edecek olan Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Basketbol Takımı ve Mevlana Üniversitesi Gurubunda yer alan diğer takımlar ise Ankara'dan Orman Gençlik, Yücetepe ve Genç Kolejliler takımları, Antalya'dan Kepez Belediyesi, Afyon'dan ise Afyon Belediyesi oldu. Karşılaşmalar 25-26 Ekim tarihlerinde oynanmaya başlanacak. Ligin ilk haftasını Selçuklu Belediyesi fikstür gereği maç yapmadan bay olarak tamamlarken, Mevlana Üniversitesi takımı ise sahasında Kepez Belediyesi takım ile karşılaşacak.

SELÇUKLU BELEDİYE FAVORİ

Selçuklu Belediyespor'un 10. Grup'taki şansını değerlendiren Selçukluspor Basketbol Takımı antrenörü Volkan Ertetik, Selçuklu Belediyespor'un Ankara Ormanspor, Afyon Belediyesi ile birlikte grubun favori takımlarından birisi olduğunu söyledi. Amaçlarının grubu lider bitirmek oluduğunu belirten Ertetik, “İlk hedefimiz bu gruptan lider çıkmak. Sonraki aşamada 6 takımlı yeni bir grup oluşturulacak. Buradan da lider olarak çıkmayı ve eşleşmelere avantajlı girmeyi istiyoruz. Geçen yıl ki statü ile aynı ama bu yılın farkı son 24 takımın gelecek yıl oluşturulacak olan Basketbol 3. Ligi'ne davet edilecek olması. Tabi bu durumda da öncelikli olarak son 24'e kalmak istiyoruz. 3. Ligi garantiledikten sonra 2. lig için çaba sarf edeceğiz” dedi. Aynı grupta bulunan Mevlana Üniversitesi'nin de şansını değerlendiren Ertetik, “Mevlana Üniversitesi yeni bir takım olduğu için saha içi performansının ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Ancak iddialı geldikleri yönünde bir öngörümüz var. Umarız onlarda başarılı olur ve gruptan iki Konya takımı berabere bir üst gruba yükselir” ifadelerini kullandı.

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TECRÜBE KAZANACAK

Yeni bir takım olduklarını söyleyen Mevlana Üniversitesi antrenörü İbrahim Aktaşlı ise zorlu bir grupta olduklarını belirtti. Mevlana Üniversitesi'nin ilk yılında en önemli amacının tecrübe kazanmak olduğunu belirten Aktaşlı, “Ligde 3 tane güçlü takım bulunuyor. Bunlardan biri de Selçuklu Belediyespor. Bizim amacımız her ne kadar tecrübe kazanmak olsa da diğer iki takımdan birini geçmeye çalışacağız. Genç bir kadromuz var. Başarılı olmak için zorlayacağız. Burslu gelen öğrencilerden, altyapıdan yetişen çocuklardan ve başka takımlardan yapacağımız takviyelerle bir takım kurduk. En büyük amacımız Selçuklu Belediyespor'un ardından bir üst gruba yükselmek” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri