Ekrem Dumanlı'dan Yezit açıklaması

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Başbakan Erdoğan'a Yezit benzetmesi yapmadığını açıkladı.Ekrem Dumanlı'dan Yezit açıklaması

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Haber TV'deki sözlerinin bazı internet sitelerinde çarpıtılarak yayınlandığını söyledi.

Dumanlı, Twitter'dan yaptığı açıklamada, internet sitelerinde ‘Başbakan’a Yezid dedi’ şeklinde verilen sözleri kesinlikle kullanmadığını belirterek, goygoycular ve fitnecilerin tehlikesine işaret ettiğini söyledi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, dün akşam Samanyolu Haber TV’deki ‘Gündem Özel’ programında gündemle ilgili değerlendirmeler yaptı. Ancak programdaki bazı sözleri bugün bazı internet sitelerinde çarpıtılarak verildi.

GOYGOYCULARA DİKKAT ÇEKMİŞ

Ekrem Dumanlı Twitter’dan yaptığı açıklamada hiç kimseye ‘Yezid’ demediğini belirterek goygoycularla ilgili tehlikeye dikkat çektiğini ifade etti. Fitne telkinlerinin Kerbela’ya neden olmaması gerektiğini örneklediğini söyleyen Dumanlı ayrıca goygoycuların tahrikiyle tarihte feci olayların yaşandığını hatırlattı. Bunun en acı örneğinin de Kerbela’da yaşandığını nakleden Dumanlı bunun en iyi Başbakan’ın bilebileceğini ifade etti. Dumanlı Twitter hesabında şu değerlendirmeleri yaptı:

YENİ KERBELALAR YAŞANIRSA ÇOK YAZIK OLUR

"Ayıp, cok ayıp! Ben hiçkimseye Yezid demedim. Fitne telkinlerinin Kerbela'ya neden olmaması gerektiğini ornekledim. Yanliş mı Allah aşkına!"
"Tarihte goygoycularin takrikiyle feci olayların yaşandığını ve bu acı olayların en çarpıcı örneginin Kerbela'da yaşandığını naklettim."
"Bari TV'de söylenmiş sözleri çarpıtmasalar! Yeni Kerbelalar yaşanırsa cok yazık olur. Elimizi vicdanımıza koyalım. Dediğim bundan ibaret."

GOYGOYCULAR YEZİD'İ DOLDURA DOLDURA BİR YERE GETİRDİLER

Yezid'in Eyüp El Ensari ile İstanbul'u kuşatmaya bile geldiğini anımsatan Dumanlı, fakat yanındakilerin yönlendirmesi ile hatalar yaptığını söylemişti. İşte o sözler:

"Yezid 3 yıl yönetimde bulunmuş bir adamdır. 3 yılında kahraman olmuş bir adamdır. Hakkaniyet ve adaletten ayrılmasaydı İslam tarihi onun hakkında bambaşka bir şey yazacaktı. O zaman siyasetinin merkezinde oturan goygoycular Yezid'i doldura doldura bir yere getirdiler. Benim korkum şimdi de öyle bir hadisenin yaşanması"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri