Ekrem Dumanlı: Ne Zamandan Beri Bu Ülkede Emniyet Savcılara Talimat Gönderiyor?

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, "Taltif listesini hazırlayanlar nerede? Valiler neden sorguya çekilmiyor? Emniyet müdürleri neden burada değil? En hayati nokta insan kaynaklarıdır. İnsan kaynaklarının başında duran kişinin...

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, "Taltif listesini hazırlayanlar nerede? Valiler neden sorguya çekilmiyor? Emniyet müdürleri neden burada değil? En hayati nokta insan kaynaklarıdır. İnsan kaynaklarının başında duran kişinin gözaltına alınmaması ile ilgili emniyet müdürlüğü savcılığa yazı yazıyor, bu hukuk skandalıdır. Ne zamandan beri bu ülkede emniyet savcılara talimat gönderiyor? Bu bir anayasal suçtur." dedi.

    Ekrem Dumanlı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘usulsüz taltif’ iddiası ile gözaltına alınan ve kardeşinin de aralarından olduğu 14 polisin ifadesinin alındığı sırada Ankara Adliyesi’ne geldi. Kardeşinin durumu hakkında bilgi alan Dumanlı, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bazı basın yayın organlarında yanlış haber yapıldığını vurgulayan Ekrem Dumanlı, taltif operasyonu ile ilgili olarak "Hayatımda ancak Kafka’nın romanlarında, hikâyelerinde gördüm. Bu kadar absürt bir dava görmedim. Buradaki emniyet görevlileri ile sizin o acem uşağı şaklabanlarınızı birbirine karıştırmayın. Namuslu insanlarla, şerefli insanlarla, haysiyetli insanlarla kendi uşaklarınızı birbirine karıştırmayın." ifadelerini kullandı.

Taltif merhalelerini anlatan Dumanlı, "Bu 6 aşamalı taltif konusunu kamuoyu vicdanına soruyorum. Siz bu 6 aşamalı taltiften eğer bir cezalandırma, eğer bir yanlışlık görüyorsanız neden cımbızla belli insanları seçiyorsunuz? İlk listeyi hazırlayan valiler nerede? Valiler neden sorguya çekilmiyor? Emniyet müdürleri neden burada değil? En hayati nokta insan kaynaklarıdır. İnsan kaynaklarının başında duran kişinin gözaltına alınmaması ile ilgili emniyet müdürlüğü savcılığa yazı yazıyor, bu hukuk skandalıdır. Ne zamandan beri bu ülkede emniyet savcılara talimat gönderiyor? Bu bir anayasal suçtur." şeklinde konuştu.

“ÇOK BÜYÜK BİR HATA YAPILIYOR”

Kardeşinin de ifadesinin alındığını hatırlatan Dumanlı, "Taltif listesi hazırlama yetkisi onda değil. Takdir yetkisi onda değil. İsimleri bile bilmiyor. Sadece insan kaynaklarının gönderdiği rakamlar var. Kardeşimin de içinde bulunduğu ön inceleme kurulu, taltif listesine bakıyor. Buradan yandaş medyaya sesleniyorum her şeyinizi kaybetmiş olabilirsiniz ama dürüstlüğünüzü, Allah’a inancınızı, ahirete olan inancınızı kaybetmeyin. İnsan olun. Öyle yayın yapıyorlar ki zannedersiniz kardeşimin de içinde olduğu emniyet mensupları ceplerine para koymuşlar. Okuyor zannediyor ki taltif listesi hazırlayanlar kendilerine taltif yazmış. Öyle bir hava estiriyorlar ki sanki suistimal var. Buradaki emniyet görevlileri ile sizin o acem uşağı şaklabanlarınızı birbirine karıştırmayın. Namuslu insanlarla, şerefli insanlarla, haysiyetli insanlarla kendi uşaklarınızı birbirine karıştırmayın. Çok büyük bir hata yapılıyor. Ben yine de Türk yargısının adaletinin tecelli edeceğini düşünüyorum. Kardeşimden dolayı dosyayı gördüm. Ayrıntısını okudum. Hayatımda ancak Kafka’nın romanlarında, hikâyelerinde gördüm. Bu kadar absürt bir dava görmedim.” diye konuştu.

“HARAM LOKMA YİYENİN LOKMASI KURSAĞINDA KALSIN”

“22 Temmuz’da ‘haram lokma yemedik’ sloganları vardı. O algıyı boşa çıkarmak için mi yapılıyor bu operasyonlar?” sorusuna ise Dumanlı şu şekilde cevap verdi: "Haram lokma yiyenin lokması kursağında kalsın. Haram lokma yemeyenlere ‘haram lokma yedi’ iddiasında bulunanları da Allah kahrı perişan eylesin. Emniyet görevlileri ‘haram lokma yemedim’ dedi. Bundan rahatsız olanlar çıkacaklar meydana ‘biz de haram lokma yemedik’ diyecekler. Haram lokma yemediklerini de ispat edecekler. Kamuoyu soracak ‘madem haram lokma yemedin bir yerde müdürlük yaparak, o konakları nasıl satın aldın, o villaları nasıl satın aldın, o yatları, o gemicikleri nasıl satın aldın’ diye soracaklardır.”

Kardeşi gözaltına alındıktan sonra babasını aradığını söyleyen Ekrem Dumanlı açıklamasını şöyle tamamladı: "Babam 85-86 yaşında, korkarak aradım. Kalp hastası, rahatsız ‘acaba şimdi üzülür mü? diye. ‘Ne derim’ diye, hastalanırsa ‘ne yaparım’ diye yüreğim titreye titreye aradım. Daha ilk cümlesi ‘Evladım biz sizlere haram lokma yedirmedik. Haram lokma yiyenler korksun. Bizim korkacak bir şeyimiz yok." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri