Ekonomik Zorluklar Putin’e Güveni Azaltmadı

Ukrayna krizi nedeni ile yılbaşından bu yana Rusya'da enflasyon yüzde 8’in üzerine çıkarak son 3 yılın rekorunu kırdı. Nakit çıkışı 100 milyar doları bulması beklenirken, ruble yıl başından bu yana yüzde 18 civarında değer kaybetti....

Ukrayna krizi nedeni ile yılbaşından bu yana Rusya'da enflasyon yüzde 8’in üzerine çıkarak son 3 yılın rekorunu kırdı. Nakit çıkışı 100 milyar doları bulması beklenirken, ruble yıl başından bu yana yüzde 18 civarında değer kaybetti. Ekonomik büyüme yıl sonunda yarım puanda kalması beklenirken, 2015 için de yüzde 1’lerin üzerinde bir büyüme öngörülmüyor.

Levada araştırma şirketinin yaptığı çalışmaya göre, ekonomide yaşanan tüm sorunlara rağmen Rusya halkının yüzde 62’si Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yönetiminde ülkenin doğru istikamette ilerlediğine inanıyor. Geçen yıl yapılan benzer ankette Putin’e destek yüzde 40 civarında idi.

Halkın yüzde 86’sı da Putin’in çalışmalarını onaylıyor. Rus halkı Putin’e 10 üzerinden 7,33 not verdi. Geçen yıl Putin’in notu 6,07’de kalmıştı.

Ankete katılanların yüzde 38’ine göre Putin, ülkenin karşılaştığı sorunları başarılı bir şekilde çözüyor. Geçen yıl bu oran yüzde 24 civarında idi. Halkın yüzde 36’sı da gelecekde karşılaşılacak sorunların Putin tarafından çözüleceğine inanıyor.

Levada’nın çalışmalarına göre 15 yıllık yönetiminde yüzde 60’ın altına düşmeyen Putin’e destek iki kez zirve yaptı. Gürcistan savaşının ardından Eylül 2008’de yüzde 88’e çıkan destek, Ukrayna krizinin ardından Ağustos ayında yüzde 87 oldu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri