Ekonomik olarak rahatlamalıyız

Ahmet Şan: Kulübün ekonomisini kendi imkanlarıyla ve gelirleriyle sağlamamız gerekiyor. Süper Lig’de böyle kalıcı oluruz. Ekonomik gücü sağladıktan sonra Büyük Konyaspor projesinin gerçekleşebileceğini düşünüyorum

BAŞARIDA HERKESİN EMEĞİ VAR

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasına 40 puan ve 8. sırada girecek olan Atiker Konyaspor'da, Alanyaspor maçı hazırlıkları sürerken, yeşil-beyazlı kulübün başkanı Ahmet Şan ve yöneticiler, yeni sezonun yapılanması için ter döküyorlar. Bunca yoğun işleri sırasında da kulübe gelen ziyaretçileri ağırlıyorlar. Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak ile  Genel Yönetmenimiz ve TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar'ı konuk eden Başkan Ahmet Şan, kulübün içinde bulunduğu sezon ile 2017-2018 sezonu için yapılan çalışmaları değerlendirdi. Ahmet Şan yaptığı değerlendirmede,  2016-2017'de muhteşem bir sezon geçirerek, ligi 66 puanla 3. sırada tamamladıklarını ve tarihte ilk defa Avrupa ligine katıldıklarını belirterek, bu sezon biraz geride kaldıklarını, ancak herşeye rağmen iyi bir sezon geçirmeyi sürdürdüklerini bildirdi. 

Atiker Konyaspor'un önemli bir kulüp haline geldiğine değinen Başkan Ahmet Şan, “Takımın bugünlere gelmesinde herkesin emeği var. Bu başarı şehrin başarısıdır, şehiri yönetenlerin başarısıdır. İnşallah her geçen sezon hem sportif hem de ekonomik olarak daha iyi noktalara geleceğiz. Bizim ilk hedefimiz ekonomik olarak rahatlamak. Sonrasında Konyaspor’un kendi imkanlarıyla ve gelirleriyle Süper Lig’de kalıcı olmasını sağlamamız gerekiyor. Ekonomik gücü sağladıktan sonra Büyük Konyaspor projesinin gerçekleşebileceğini düşünüyorum.”

Atiker Konyaspor'un büyük bir kulüp olduğunun altını çizen Şan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şehir olarak, birlik ve beraberlik içerisinde son iki sezondur başarıdan başarıya koşuyoruz. Taraftarlarımızla, zaman zaman istediğimiz sonuçları alamazsakta oynadığımız futbolla, bu takıma gönül verenleri mutlu etmeye çalışıyoruz. Ligin bitmesine 5 hafta var. Bu 5 haftada inşallah torbada bulunan 15 puanın hepsini almak istiyoruz. Öncelikle önümüzde bir Alanyaspor maçı var. Bu maçı kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Bunun için de taraftarlarımızı bu maça bekliyoruz” diye konuştu.

KUPA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

İki kulvarda önemli bir yarışın içinde olduklarını söyleyen Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, kupayı Konya'ya getirmek için çok büyük bir gayret gösterdiklerini, hem teknik ekibin, hem de oyuncuların bu kupayı çok istediklerininin altını çizdi. Şan, “Lige önem veriyoruz, ama doğruyu söylemek gerekirse kupaya daha çok önem veriyoruz. Özellikle 2-0 öndeyken 3-2 geriye düştüğümüz  ve yenik bitirdiğimiz Kasımpaşa maçının travmasını sadece finale çıkaracak atlatacağımızı düşünüyorum. Dolayısıyla da kupaya ayrı bir önem veriyoruz. İnşallah şehrimizde oynanacak Kasımpaşa maçına şehir olarak hazırlanacağız, konsantre olacağız ve finale çıkacağız. Bundan da zerre kadar kuşkumuz yok” dedi.

HOCA KONUSUNDA B PLANIMIZ YOK

Aykut Kocaman'ın isminin sürekli olarak Fenerbahçe ile anılmasından dolayı bir rahatsızlık duyduğu gerçeğini inkar etmeyen, ancak Kocaman'la 2018'e kadar olan bir sözleşmelerinin olduğunun altını da çizmeyi ihmal etmeyen Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, bu konuda  rahat olduklarını ve kafalarında kesinlikle bir B planının olmadığını söyledi.

Fenerbahçe ile Aykut Kocaman'ın ismini medyanın yan yana getirdiğini ifade eden Ahmet Şan şöyle konuştu:

“Fenerbahçe'nin aldığı her kötü sonuçtan sonra özellikle ulusal yayın yapan televizyonlar ve gazeteler Aykut Kocaman'ın ismini ortaya atarlar. Böyle bir algı oluşturmaya çalışırlar. Aykut Hoca ile ilgili bize ve kendisine gelen bir teklif yok. Biz yeni sezonun yapılanması için çalışırken, bu tür haberler elbette bir takım rahatsızlıklar veriyor. Yöneticiler ve Hocalar etkilenmiyor, ama oyuncular etkilenebiliyor. Sonuç olarak Aykut Hoca 2018'e kadar sözleşmemiz var ve biz işimize bakıyoruz” dedi.

SARIKULAK: STAD ÇOK GÜZEL

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, stada ilk defa geldiğini belirterek, stadın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Sarıkulak, şunları söyledi:

“Çok güzel bir stad olmuş. Futbolun da içinden gelen bir insan olarak duygulanmamak mümkün değil. Bu stadın Konya'ya kazandırılmasında büyük emeği olan Tahir Başkana teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir stad olmuş. Bu stadda maç seyretmenin farklı bir keyif olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ömer Sarıkulak, Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'a başarılar diledi ve “yaptığınız iş kolay bir iş değil. İnşallah sizlerin emeği ile takımımız daha iyi yerlere gelir” diyerek sözlerini tamamladı.

Burak TAŞPINAR merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri