Ekonomik kriz piyasayı bitirdi

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Karaman'da esnafları da ziyaret etti. Esnaf, ekonomik kriz nedeniyle işlerinin düşüklüğünden dert yandı.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Karaman’a gitti. Ekici, Karaman programında esnafları da ziyaret etti. Ekici’nin “işler nasıl?” diye sorduğu esnaf dert yandı. Bir telefoncu esnafı, “Piyasayı bitirdiler. İşlerimiz eskiden iyiydi şimdi değil. Bir telefon 50-60 bin lira oldu. Halk ne yapsın? İnsanlara vaat ettiklerine bakın bir de yaşadıklarına bakın. Vaat ettiklerini neden yaşayamıyoruz?” siteminde bulundu. Yükselen döviz kuru nedeniyle artan telefon fiyatlarına dikkati çeken bir telefoncu esnafı işlerinin düşüklüğünden dert yandı. “Piyasayı bitirdiler. İşlerimiz eskiden iyiydi şimdi değil” diyen esnaf, “Bir telefon 50-60 bin lira oldu. Halk ne yapsın? İnsanlara vaat ettiklerine bakın bir de yaşadıklarına bakın. Vaat ettiklerini neden yaşayamıyoruz? Vaat ettiklerini yaşat ki bizde ‘padişahım çok yaşa’ diyelim. Ama padişahım sen bizden çok yaşıyorsun, böyle olmaz ki. Allah’ın adaleti şaşmaz. Önceden galericilik yapıyordum. O zamanlar 3 milyona 20 araba alıyorduk. Şimdi 3 milyona bir araba anca alabiliyoruz. Küçük kesimi bitirdiler, orta kesim de can çekişiyor. Bir değişim şart. Eğer bir insan dinen tamsa onun da adaleti şaşmamalı” siteminde bulundu.

“İŞÇİLİKTEN KISARAK DEVAM EDİYORUZ”

Hasan Ekici’nin ziyaret ettiği bir başka telefoncu dükkânındaki çalışan ise, “İşlerimiz sakin. Piyasanın durumu belli. Biz işçilikten kısarak devam ediyoruz. Maalesef malzemenin üstüne koyamıyoruz. Giderimiz çok ama gelir ona göre yok. Keşke hiçbir şeye zam gelmesin, asgari ücret de artmasın. Z lafını duyduğumuzda aklımıza zam geliyor, etiketler değişiyor. Yapacak bir şey yok” şeklinde konuştu. Butik dükkanı işleten bir kadın da gurbetçilerin bile artık eskisi kadar alışveriş yapmadığını söyledi. Dükkânına gelen gurbetçilerin artık pazarlık yaptığını ifade eden kadın esnaf, “Eskiden Avrupalılar daha çok alışveriş yapıyordu ama şu an yok. Eskiden gurbetçiler pazarlık yapmıyordu şimdi onlar bile pazarlık yapıyorlar. Herkes pazarlık peşinde” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri