'Ekonomik Kriz Nedeniyle Açlıktan Ölen Ve Çocuğunu Evlatlık Veren Rumlar Var'

Ekonomik krizin devam ettiği Güney Kıbrıs'ta açlıktan ölen ve çaresizlik nedeniyle çocuklarını evlatlık veren Rumların olduğu belirtildi.

Ekonomik krizin devam ettiği Güney Kıbrıs'ta açlıktan ölen ve çaresizlik nedeniyle çocuklarını evlatlık veren Rumların olduğu belirtildi.

Lefkoşa (Rum) Bölgesi Gönüllüler Koordinasyon Konseyi Başkanı Renos Hacivasilis, dün sabah katıldığı SİGMA TV’nin bir programında 35 yaşındaki bir kişinin çöp konteynırı yanında ölü bulunması, bir ailenin çaresizlik nedeniyle çocuğunu evlatlık vermesi gibi basına yansıyan vukuatların bununla sınırlı olmadığını kaydetti.

Rum halkının her gün yaşadığı ve medyaya yansımayan vukuatların çok küçük bir bölümü olduğuna dikkat çeken Hacivasilis "Gururu, Kıbrıslının ne sokağa çıkmasına ne de daha iyi günler gelmesi için sabretmesine müsaade etmez. Ancak vukuatlar çok fazla ve çok daha trajiktir. Samimiyetle söylüyorum açlıktan ölüm ve çocuğunu evlatlık vermeler bizim açımızdan çok alışılmış olaylardır." şeklinde konuştu.

Çok daha kötü vakıaların yaşandığını aktaran Hacivasilis, "Bu durum böyle devam ederse sonumuz ne olacak?" diye sordu. Hacivasilis, "Öyle vukuatlar var ki basına yansısa maneviyatımız çöker ve Kıbrıslı, yolunda bulunan bunca soruna dayanma gücünü kaybeder." dedi.

Aynı programda konuşan psikolog Panayotis Proestos, ekonomik krizin; işsizlik, cürümlerin artması gibi bazı etkileri olduğuna dikkat çekerek, "Kişi, mevcut durumdan dolayı, kendisinin olmayan bir şeyi almasının doğru olduğunu düşünebilir. İnsanlar artık, daha önce toplumca kabul edilmeyen veya mantıksız bulunan faaliyetlerde bulunabilir. Maalesef başka seçenek yoktur." sözlerini sarf etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri