Ekonomik durgunluk saçları kısalttı

Konya Berberler Odası Başkanı Ahmet Yetiş, eskiden başın sıcak tutulması için kış aylarında saçın uzun kestirildiğini belirterek, Bu kış müşterilerimiz saçlarını daha fazla gitmesi için makineyle kısa kestiriyor dedi.

Yetiş yaptığı açıklamada, ekonomik durgunluğun etkisini berberlerin de hissettiğini, işlerde yüzde 40'a varan azalma olduğunu söyledi.
Daha önceki yıllarda arife günü sabahlara kadar çalışan berber esnafının bu yıl Kurban Bayramı arifesinde büyük bir durgunluk yaşadığını anlatan Yetiş, artık vatandaşın tıraştan da tasarruf etmeye çalıştığını belirtti.
Yetiş, daha önce haftada 2 kez sakal tıraşına gelen vatandaşın sakal tıraşını evde kendisi yapmayı tercih eder hale geldiğini ifade ederek, “Saç tıraşında da aynı durum yaşanıyor. Ayda bir kez saç tıraşı olmaya gelenler şimdilerde bu süreyi 2 aya çıkardı. Bir ay sonunda berbere uğrayan vatandaşlar, sadece ense kıllarını aldırıyor, berberler de bu iş için pek çok müşterisinden ücret talep edemiyor. Bu nedenle berberlerin gelirlerinde önemli oranda azalma var. Daha da önemlisi ekonomik durgunluk kış aylarındaki saç tıraşının şeklini de değiştirdi. Eskiden başın sıcak tutulması için kış aylarında saç uzun kestirilirdi. Bu kış müşterilerimiz saçlarını daha fazla gitmesi için makineyle kısa kestiriyor” diye konuştu.



 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri