Ekonomik büyüme tahminlerin altında

BM, tahmini ekonomik büyüme rakamlarını düşürdü

BM, ‘’2012 Dünya Ekonomik Görünümü ve Beklentileri Raporu’’nu güncelledi ve ocak ayında yayımladığı büyüme rakamlarını ‘’Biraz’’ düşürdü.
Raporda, dünya ekonomisinin 2012 yılında yüzde 2,5 oranında, 2013 yılında ise 3,1 oranında büyümesinin beklendiği bildirildi. Raporda 2011 yılında ise ekonomik büyümenin yüzde 2,7 olduğu belirtildi.
Ocak ayında yayımlanan raporda ise 2012 yılı büyüme tahmini olarak yüzde 2,6, 2013 yılı tahmini ise yüzde 3,2 olarak öngörülmüştü.
Raporda, Avro Bölgesi’ndeki krizin dünya ekonomisine en büyük tehditi oluşturduğu belirtilerek, Avrupalı ülkeler tarafından uygulanan kemer sıkma politikalarının, bu ülkeleri daha da durgunluğa iteceği, küresel mali pazarları tedirgin edeceği ve dünya ekonomisine tehdit oluşturacağı yönünde uyarıda bulunuldu.
Bu kapsamda kısa dönemli konsolidasyon yerine orta ve uzun dönemli mali sürdürülebilirliğe odaklanılması gerektiği görüşüne yer verilen raporda, Avrupa’ya en büyük tehlikeyi İtalya ve İspanya’nın oluşturduğu, çünkü bu ülkelerin borç oranlarının yüksek olduğu bildirildi.
EN SON HABER
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri