"Ekonomide İnsani Değerlere Odaklı Bakış Açısı Gerekli"

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Ekonomide insani değerlere odaklı bakış açısının gerekliliğini hayati derecede önemli buluyoruz.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Ekonomide insani değerlere odaklı bakış açısının gerekliliğini hayati derecede önemli buluyoruz.” dedi.

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen 17. İktisat Sempozyumu'nda konuşan rektör Koçak, insanın sosyal ve ekonomik koşullardan bağımsız olmadığını hatırlattı. Koçak, “Akılcılığın vicdanla, gerçekçiliğin hayallerle sentezlendiği mutlu ve refah dolu bir dünya temennisi ve böylesi etkinliklerin aydınlık yarınların aralanmasına vesile olmasını diliyorum. Üniversitemiz sadece köklü birikimiyle değil, aynı zamanda geleceğe dair veri tabanlı öngörü ve planlamalarıyla da kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin önemli aktör kurumlarından biridir.” diye konuştu.

Ekonominin insanın her anını etkileyen, yaşam şartlarını biçimleyen temel dinamiklerin başında geldiğine dikkat çeken rektör Koçak, şöyle konuştu: "Her toplumun yüksek yaşam standartlarda ve refah içinde yaşamaya hakları olduğunu düşünüyor ve buna inanıyoruz. Duyarlılıklarımız ve reflekslerimiz bu yöndedir. Sempozyumun ve siz değerli katılımcıların sadece bilgi paylaşımına değil, aynı zamanda vicdani sorumluluklar noktasında ciddi ve etkili bir farkındalığın oluşturulmasına da ön ayak olacağınıza inancımın tam olduğunu söylemek istiyorum.”

“BAŞARILI ÜNİVERSİTELERİN TEMELİNDE EKONOMİ YATIYOR”

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suphi Orhan da, “Bilindiği üzere dünyadaki başarılı ekonomilerin merkezinde üniversiteler önemli bir yere sahiptir. Sürekli yenilikleri araştıran, geleceğe dönük güçlü bir pozisyon sergileyebilmek için organizasyonel yapısında ciddi değişimleri göze alan, girişimci özelliği ağır basan Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak Türkiye Ekonomi Kurumu ile birlikte düzenlediğimiz 17. İktisat Sempozyumu büyük bir önem arz etmektedir. Çok değerli tebliğlerin sunulacağı ve tartışılacağı sempozyumun tüm çevrelere yaralı olacağı inancındayım.” dedi.

“TEKNOLOJİ GELİŞTİKÇE İHRACAT ARTIYOR”

Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ercan Uygur, dünyadaki küresel krizin Türkiye’yi de etkilediğini söyledi. Uygur, Türkiye’nin az da olsa Avrupa’ya ihracat yaptığını ifade etti. Türkiye’nin zamanla ihracatının artacağını düşünen Uygur, "Avrupa’ya daha fazla ürün satılabilir. Savaşlar da ülkelerin ekonomisini derinden etkiliyor. Ticaret azalıyor. Bu ihracat ve ithalat oranları ülkelerin teknolojik yapısı ile ilgili. Türkiye’nin teknolojik yapısı gelişirse daha fazla ürün ihraç edecektir.” şeklinde konuştu.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ise enerji hatları üzerinde olan Erzurum'da sempozyumun yapılmasının önemli olduğunu kaydederek, alternatif cari açığın en büyük kalemlerinin enerji olduğunu herkesin bildiğini aktardı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri