"Ekonomide Atılması Gereken Adımlar Konusunda Üniversiteler Başrol Oyuncuları"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, atılması gereken adımlar konusunda üniversitelerin başrol oyuncuları olduğunu söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, atılması gereken adımlar konusunda üniversitelerin başrol oyuncuları olduğunu söyledi.

Bakan Nihat Ergün, Uşak Üniversitesi, Teknoloji Merkezi'nin (TEKMER) açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, “Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde sanayicimizin isteyeceği her şey var, üniversitede bilgi var, kamuda para var, sanayicilerimizde para ile birlikte bütünleşmeye ihtiyacımız var. Bizim ihracat rakamlarımız hızlı bir ivme ile artıyor, ama 1 kilogramı 1 buçuk dolar civarında katma değerli ürünler üretebiliyoruz. Katma değeri yüksek Ar-Ge içerikli inovatik ürünler üretmemiz gerekiyor.” dedi.

"500 milyar dolar ihracat yapmak istiyoruz, 2 trilyon dolar milli gelirimiz olsun istiyoruz." diyerek sözlerine başlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, şöyle devam etti: “Dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olalım istiyoruz. Bunu yapabilir miyiz, gerçekten evet yapabiliriz. Geçtiğimiz 10 yıl boyunca bunu yapabilecek potansiyele sahip olduğumuzu gösterdik. Milli gelirimizi 230 milyar dolardan, 800 milyar dolar seviyesine 10 yılda çıkardık. Bu her milletin ve her ülkenin yapabileceği bir şey değildir, biz yaptık bunu. Milli geliri 3 bin 500 dolardan 11 bin dolar seviyesine ulaştırdık. İhracatımızı 36 milyar dolardan 153 milyar dolar seviyesine bu 10 yılda çıkarabildik. Bu dönemde çok fazla kişi de bunu yapamadı dünyada ve dünyanın ekonomik büyüklük olarak 26. sırasındayken 10 basamak birden yükselip 16. ekonomik büyüklük noktasına ulaştık. Atmamız gereken adımlar var ve bu adamları atarken üniversiteler de başrol oyuncularıdır.” Yapılan konuşmalar sonrası TEKMER’in açılışını gerçekleştiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün merkezin çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Açılış sonrası Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) yönetim binasına giden bakan Ergün burada aldığı brifing sonrasında UOSB Ege Bölge Ortak Sağlık Güvenlik Birimi açılışı ve katı atık geçici toplama sistemi açılışına geçti. Açılışta konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün “Uşak’taki gelişmeleri görmekten son derece mutlu oldum. Uşak son yıllarını çok hızlı bir şekilde gelişerek geçiren bir ilimiz. Son 10 yılda üretim gücünü kat kat artıran, istihdam kapasitesini artıran, sanayi bölgelerini çok iyi geliştiren illerimizden bir tanesi. 10 yıl önce Uşak’ta sadece 50 milyar doları bile bulmayan ihracat yapılırken, bugün 2013 yılının ilk yarısında sadece 150 milyon doların üzerinde bir ihracat gerçekleştirdi. Bu çok önemli bir gelişme 10 yıl öncesine göre üretim ve ihracat rakamlarını 5 kat artıran bir şehir burası." değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan konuşma sonrası Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti milletvekilleri Mehmet Altay, İsmail Güneş ve UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e Uşak halısı, Türk bayrağı motifli battaniye ile Ergün’ün resminin olduğu battaniye hediye edildi.

Açılış sonrasında UOSB’de fabrikaları ziyaret eden Bakan Ergün, daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçerek partililer ile bir araya geldi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün saat 19.00 sıralarında kara yolu ile Uşak’tan Ankara iline hareket etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri