Ekonomi kötüye gidiyor

ASKON Konya Şubesi tarafından ASKON Üyeleri Adayları Dinliyor programı kapsamında bu hafta Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Veysel Candanı konuk etti

Partilerinin projeleri ve hükümetin politikaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Candan, maalesef AKP yi eleştirmek yaptığı yanlışları anlatmak vatan hainliği gibi gösteriliyor. Biz Saadet Partisi olarak AKP ile uyuşmadığımız bazı icraatları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu hükümet, Cumhuriyet tarihinin en fazla borçlanmasını yaparak rekora imza atmıştır. IMF’ye borç ödeyen ama yabancı bankalara fazlasıyla borçlanan bu hükümet, Türkiye’nin ekonomisini kötüyü götürmektedir” dedi.

Türkiye öz kaynaklarıyla tarım ve sanayi yi geliştirmek zorunda olduğunu belirten Candan, “Ekonomi son derece önemli. Ülke nüfusunun yüzde 95’i borçlu. Kredi kartlarıyla bir bankadan para alıp diğer bankaya yatırıyor.  Kişi başına düşen gayri safi milli hasılada 10 bin dolarların üzerinde değil. Öyle olsa asgari ücretli 600 TL çalıştırılmaz. Gelelim hükümetin ısrarla üzerinde durduğu Avrupa Birliği konusuna. AB bir Hıristiyan topluluğudur. İslam düşmanıdır. Böyle bir zihniyetten siz sanıl medet umarsınız. Zina yasasını çıkartan ve toplumun ahlaki değerlerini yozlaştıran, AKP’yi övecek miyiz? Özelleştirme adı altında stratejik konumdaki kuruluşlarımız satıldı. Hazine satışlarıyla Ege, Güneydoğu, Akdeniz bölgelerine Avrupalılar yerleşti. Biz bunları söyleyince vatan hanimi oluyoruz. Doğruları söylemeyecek miyiz? Sınır komşularımızla sorun yok deniliyor. Irak, Türkiye üzerinden kalkan uçaklarla işgal edildi. Lübnan,  İzmir limanından kalkan uçaklarla vuruluyor. Evet, şimdi AKP’yi mi övelim? Size Konya’dan bir örnek: MEDAŞ özelleşti bildiğiniz gibi. Geçtiğimiz gürlerde bir sanayici arkadaşımızın elektriği arza yapmış. Yetkililer gelmiş ve 450 TL bakım ücreti yazmışlar. Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Ha birde tarım bakanı var ki evlere şenlik. Düğe görmemiş, koyun görmemiş bakan hayvancılık projelerinden bahsediyor.”

Saadet Partisi’nin niçin oyunun düşük olduğunu ise Candan, şöyle açıkladı: “Amerika ve belirli odaklar Türkiye’de iki parti olmasını istiyor. Biri sağa yakın birisi ise sola yakın iki parti olsun vatandaş birini tercih etsin görüşünde. Halkı da anlamıyorum. Bizlerin anlattıklarına itibar ediyor ama güçlünün yanında yer alıyor. Başbakan bir kere ‘one minute’ dedi kahraman oldu. Rahmetli Genel başkanımız Erbakan Hocam 40 yıldır onlara baş kaldırıyor ama hocam düşman ilan ediliyor. Sözün özü. İnsanlar bizim tespitlerimizin doğru olduğunu biliyor. Mutlaka halkımız doğru yolu bulacaktır” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri