Ekonomi Bakanı: İşveren Sendikaları Da İşbirliği Kuruluşu Kapsamına Alındı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, firmaların uluslararası rekabetçiliğini desteklemek amacıyla Ekonomi Bakanlığı tarafından Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ile destek verildiğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, firmaların uluslararası rekabetçiliğini desteklemek amacıyla Ekonomi Bakanlığı tarafından Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ile destek verildiğini söyledi. Söz konusu destek kapsamına işveren sendikalarının da girdiğini kaydetti.

Bakan Çağlayan, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de yapılan değişikliklerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Ekonomi Bakanı, “2023 yılında 500 milyar dolar mal ihracatı vizyonuyla ihracata dayalı kalkınma modeli çerçevesinde, sürdürülebilir ihracat artışını sağlamak, şirketlerimizin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmak ve ihracat stratejisindeki hedefleri gerçekleştirmek amacıyla ihracatta devlet yardımları uygulamalarını yeni bir anlayışla ele alıyoruz. Bu kapsamda, kümelenme anlayışını temel alan, proje bazlı hedef pazar ve hedef sektör odaklı, terzi işi bir anlayışla hazırlanan ve yürürlükte olan 'Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ – Ur-Ge' ile firmalarımıza uluslararası rekabette destek sağlıyoruz. Birlikten kuvvet doğar. Ur-Ge gestekleri firmalarımızın birlikte iş yapma kültürünü geliştiriyoruz.” dedi.

İşbirliği Kuruluşların söz konusu tebliğ kapsamındaki destekler çerçevesinde önemli kazanımlar elde ettiğini dile getiren Zafer Çağlayan, “İşbirliği Kuruluşları, ortak tehditleri ortak fırsatlara dönüştürme vizyonuyla KOBİ’lere yönelik olarak 3 yıl süresince eğitim, danışmanlık, yurtdışı pazarlama, alım heyeti faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. İhtiyaç analizini takiben eğitim ve danışmanlık faaliyetleri ile birlikte öğrenme sürecinden geçerek rekabet gücünü artıran KOBİ'ler, yurtdışı pazarlama faaliyetleri ile pazar paylarını artırmaktadır. Her faaliyet alanında harcamalar firmalar adına İşbirliği Kuruluşları tarafından yapılmakta, sonrasında ise yüzde 75 oranında hibe şeklinde İşbirliği Kuruluşlarına geri ödeme yapılmaktadır.” diye ekledi.

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de yapılan değişiklikler şu şekilde gerçekleşti:
"-İşveren sendikaları; desteklerden yararlanabilmeleri için İşbirliği Kuruluşu tanımına dahil edildi.
-Proje başına düzenlenebilecek 5 yurt dışı pazarlama faaliyeti sayısı 10’a;
-Bir işbirliği kuruluşunun eş zamanlı yürütülebileceği proje sayısı 5’den 10’a çıkarıldı." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri