Ekonomi Bakanı: İhracatçılarımız Vites Yükseltti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Temmuz ayında 2013 yılının en yüksek ihracat rakamlarına ulaşıldığını belirterek, “İhracatçılarımız vites yükseltti.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Temmuz ayında 2013 yılının en yüksek ihracat rakamlarına ulaşıldığını belirterek, “İhracatçılarımız vites yükseltti.” dedi.

İhracatçı Birlikleri’nin Temmuz ayı ihracat verilerini değerlendiren Zafer Çağlayan, "Kayıtlara göre, Türkiye’nin 2013 yılı Temmuz ihracatının yüzde 17,3 artarak 12,6 milyar dolar olduğuna işaret ederek, “Bu oran 2013'te gördüğümüz en yüksek artış oranı. Yani ihracatımız, ihracatçılarımız vites yükseltti." ifadesini kullandı.

AB'nin dünyadan ithalatı gerilemeye devam ederken Türkiye’nin AB'ye ihracatının arttığını vurgulayan Bakan Çağlayan, şöyle devam etti:

"Üstelik bu ay çok yüksek bir oran yakaladık. AB ülkelerine ihracatımız bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artarak 5 milyar 327 milyon dolar seviyesine geldi. Temmuz ayında İspanya, Fransa, Almanya, Yunanistan ve İtalya’ya ihracatımız sırasıyla yüzde 28,1, yüzde 13,3, yüzde 16,9, yüzde 29,6 ve yüzde 25 arttı. AB’nin genel ihracatımızdan aldığı pay 2013 yılının Temmuz ayında yüzde 42,2 oldu. 2012 Temmuz'unda pay yüzde 40,2’ idi."

Çağlayan, Temmuz ayında toplam 228 ülke-gümrük bölgesine yönelik ihracat yapıldığına da işaret ederek, “100 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğimiz ülke sayısı 29 oldu. 100 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştiren 14 ilimiz var. 158 milyar dolar ihracat hedefimizi zorlayan cok sayıda küresel gelişme var. Buna ulaşmak için gelecek aylarda da bugünkü gibi artış oranları yakalamamız gerekiyor. Bunda zorlanabiliriz ama 56 bin ihracatçı, birlikler, TİM ve Ekonomi Bakanlığı olarak durmadan çalışmaya devam edeceğiz.” bilgisini aktardı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri