Ekolojik okuryazarlık eğitimleri başlayacak

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükrü Balcı, ‘Bir Buçuk Derece Ekolojik Okuryazarlık ve İklim Haberciliği’ programında doğa bilimlerinden eğitim bilimine, güzel sanatlardan iletişim çalışmalarına kadar çok farklı

‘Bir Buçuk Derece Ekolojik Okuryazarlık ve İklim Haberciliği’ eğitimi başlıyor. Eğitim programının temel amacı, genç iletişimcilere iklim haberciliği konusunda bilgiler vermek ve bu konu ile ilgili dezenformasyonun önüne geçmek.

Söz konusu eğitim, genç iletişimcilere, ekoloji alanında bilimsel bir eğitim ve beceri geliştirme platformu olarak tasarlandı.

Konya Bilim Merkezi’nde 21-23 Ekim’de düzenlenecek olan eğitim programına, farklı şehirlerden 24 genç iletişimci katılacak. Çalışmanın üç gün süreceği ve bu süreçte katılımcılara; ekolojik okuryazarlık, iklim terminolojisi ve iklim haberciliğinin temel ilkeleri, yeni medya teknolojileri ile uygulamalı olarak gösterilecek. Projeye 35 yaşını geçmemiş, iletişim fakültesi lisans 3, lisans 4, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile üç yıldan daha az mesleki deneyimi olan muhabir ve gazeteciler katılabilecek. ‘Bir Buçuk Derece’ adlı program Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliği ile Konya Bilim Merkezi ev sahipliğinde düzenlenecek.

Eğitime katılanlara sertifika takdim edilecek.

TOPLUMSAL FARKINDALIK ARTIRILACAK

Eğitim hakkında bilgi veren Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükrü Balcı, “Doğa bilimlerinden eğitim bilimine, güzel sanatlardan iletişim çalışmalarına kadar çok farklı alanlarda eğitim verilecek” dedi.

Eğitimin iletişimciler üzerinde olumlu etkisi olacağını belirten Balcı, alanında uzman kişilerin projede yar alacağını kaydetti. Balcı, “Bu etkinlik sayesinde Türkiye'de gazetecilik ve iletişim eğitiminin müfredatında olmayan iklim okuryazarlığı ve haberciliği konusunda yaşanan gelişmeler katılımcılarla paylaşılacaktır. Genç gazeteci adaylarının özellikle iklim haberciliği konusunda bilgilendirilmesi sayesinde, toplumsal farkındalık arttırılacak ve iklime daha duyarlı bir nesil yetiştirilecektir. Ayrıca iklim okuryazarlığı ve haberciliğinin herhangi bir siyasi ya da ideolojik etkiye maruz bırakılmadan, sadece iklim ve çevre değişikliklerinin ele alınacağı daha objektif bir habercilik pratiğine dönüştürülmesi ve toplumsal bilgilenmeyi daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek amaçlanmaktadır. Ayrıca eğitim sayesinde; genç gazeteciler ve gazeteci adaylarının iklim haberciliği için temel kaynakları bulma, veriler üzerinden içerik üretebilme ve iklim haberciliğinin yaşadığı değişimleri gözlemleme imkânı olacaktır. Doğa bilimlerinden, eğitim bilimine, güzel sanatlardan, iletişim çalışmalarına kadar çok farklı alanlardan alanında uzman akademisyenler ve eğitmenler tarafından eğitimler verilecektir” diye konuştu.

ALİ GÖZEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri