Ekmek, girdiye bağlı

Konyada ekmek fiyatlarında değişiklik beklenmiyor. Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, maliyetlerinde anormal bir artış olmadığı sürece ekmeğin fiyatının aynı kalacağını belirtti.

GİRDİLERDE ANORMAL ARTIŞ, ZAMMI TETİKLER

Bazı büyükşehirlerde ekmeğe zam tartışmaları yaşanırken, Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, elektriğe, doğalgaza ve girdi maliyetlerine aşırı bir zam gelmediği sürece ekmek fiyatlarının değişmeyeceğini belirtti. Bu yıl buğday sıkıntısının da olmadığını dile getiren Honça, girdilere beklentinin üzerinde zam geldiği takdirde ekmek fiyatlarındaki artışın kaçınılmaz olacağını, bu zammın da yüzde 15-20 arasında değişebileceğini ifade etti.

EKMEĞE DOKUNULMAMALI, ELDİVEN KULLANILMALI
Öte yandan sofraya ulaşıncaya kadar pek çok kişinin dokunduğu ekmek, domuz gribi başta olmak üzere çeşitli pek çok virüsün bulaşmasına yol açabiliyor. Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Razaman Çelebi, ekmeğin fırınlardan eldivenle vatandaşa teslim edilmesi, fırında ya da marketlerde ekmeğe vatandaşın dokunmasına izin verilmemesinin çok önemli olduğunu vurguladı.


Ekmek fiyatını ‘zamlar’ belirleyecek

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, beklenildiğinin aksine girdi maliyetlerine aşırı bir zam gelmediği sürece ekmeğin fiyatının aynı kalacağını belirtti.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu (TFF) Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarının bu yıl yüzde 10-15 arasında artabileceğini belirtti, Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça ise yapılması planlanan zamlara dikkat çekti. Vedat Honça, elektriğe, doğalgaza ve girdi maliyetlerine aşırı bir zam gelmediği sürece ekmek fiyatlarının değişmeyeceğini söyledi. Bu yıl buğday sıkıntısının da olmadığını dile getiren Honça, “Bu yıl mahsul iyiydi. Bu nedenle buğday sıkıntımız yok. Fakat yurtdışından yüksek fiyatlı buğday ithal edildi. İthal buğdayların diğer buğdaylarla karıştırılmasıyla unda çuval başına 2-4 TL arasında bir artış oldu. Biz bu artışı ekmeğe yansıtmadık. Yine 2010 yılı içinde elektriğe, doğalgaza ve girdi maliyetlerine aşırı bir zam gelmediği sürece ekmek fiyatında zammı düşünmüyoruz. Beklentinin üzerinde zam geldiği takdirde muhakkak zam kaçınılmaz olacaktır. Bu zam ise yüzde 15-20 arasında değişebilir” dedi.
HASAN AYHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri