Ekmek fiyatlarına bu şehirde dev zam geldi! Konya fırıncıları zam yapacak mı?

Türkiye genelinde artan girdi maliyetlerini gerekçe gösteren fırıncılar zam yapmaya başladı. Son olarak Gaziantep'te ekmeğe zam yapıldı. Konya fırıncıları ekmeğe zam yapacak mı? İşte cevabı.

Türkiye genelinde artan girdi maliyetlerini gerekçe gösteren işletmeler ürün ve hizmetlere zam yapacak. Bu süreçte vatandaş çok mağdur olduğunu dile getiriyor. Geçtiğimiz günlerde ekmek fiyatlarına zam çalışmalarını başlatan Gaziantepli fırıncılar nihai sonuca ulaştı.

GAZİANTEP'İN ZAM TALEBİ ONAYLANDI

Ticaret Bakanlığı, Gaziantep'te ekmek fiyatlarının yüzde 25 zam ile 8 TL'den 10 TL'ye çıkarılmasına yönelik talebi onayladı. GESOB Başkanı İsmet Özcan, Ticaret Bakanlığı'ndan gelen kararın ardından yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde somun ekmeğin 10 TL’den satılmaya başlayacağını duyurdu.

KONYA FIRINCILARI EKMEĞE ZAM YAPACAK MI?

Konya'da bir süredir girdi maliyetlerinin artması gerekçesiyle ekmeğe zam talep ediliyor. Fırın işletmelerinin bu talebi değerlendiriliyor. Kararın alınması durumunda Konya'da ekmeğin fiyatı 9 liradan 10 ya da 11 liraya yükselecek. Vatandaş ise 2025 Ocak alına kadar zam yapılmaması gerektiğini düşünüyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri