Ekmeğe zam geliyor!

1 Temmuzdan itibaren 300 gram olan halk tipi ekmek, 50 gram daha eksilerek 250 gramdan piyasaya sunulurken, fiyatı yine 70 kuruş ile 1 TL arasında olacak

Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Çetin Keçeli, ekmekle ilgili yeni düzenlemeyi değerlendirirerek fiyatların yaz sonunda yükselebileceğini söyledi.
Yaz sonuna doğru fiyatlar tekrar çıkışa geçebilir. Un fiyatları çıktığı müddetçe, doğalgaza, elektriğe zam olduğu müddetçe ekmek fiyatlarında artış kaçınılmaz olur. Ayrıca, bir de toplu sözleşmemiz var, onlarla beraber paralel bir artış olabilir. Fiyatlarda yüzde 10 ile 15 arasında değişiklik olabilir” diye konuştu. Keçeli, bu yıl 20 milyon tonun üzerinde buğday rekoltesi beklediklerini kaydetti.
Serbest piyasada ekmek fiyatlarının 70 kuruş ile 1 TL arasında değiştiğini belirten Keçeli, ekmeğin gramının 300 gramdan 250 grama düşürmesiyle birlikte fiyatlarda bir değişiklik olmayacağını açıklayarak, “Fiyatlarımız gene aynı devam edecek. Yani 1 Temmuz’da fiyatlarda bir değişiklik yok. 1 TL’ye satılan yer, 1 TL’ye, 70’e satan yer, 70 kuruşa satmaya devam edecek. Gramaj düşse de fiyatlar aynı kalacak” dedi.
SAMANYOLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri