Ekiz Yumurta Foça’dan Altyapı Hamlesi

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi B Grubu’nu lider tamamlayarak 2. Lig’de ’Sekizli Final’ mücadelesine başlayan Ekiz Yumurta Foça Basketbol, güçlü bir altyapı için çalışmalarını hızlandırdı.Basketbola...

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi B Grubu’nu lider tamamlayarak 2. Lig’de ’Sekizli Final’ mücadelesine başlayan Ekiz Yumurta Foça Basketbol, güçlü bir altyapı için çalışmalarını hızlandırdı.

Basketbola sezonluk değil, uzun dönemli hizmet verip ve küçük yaştaki basketbol sevdalılarına imkan tanımak isteyen Ekiz Yumurta Foça Basketbol, Foça’daki 8 okulda yaptığı taramayı sonuçlandırdı. Foça’daki tüm okulları tarayarak 2004-2008 doğumlu 300 sporcuyu gözlem altına alan yeşil-beyazlı ekip Başantrenör Erman Okerman’ın da her etaba katıldığı elemeler sonunda 300 sporcuyu önce 90, daha sonra 80 ve son olarak 60 kişiye indirdi. Ekiz Yumurta Foça Basketbol Takım Genel Menajeri Haldun İdiman, sadece A Takım düzeyine yatırım yapan bir kulüp olmadıklarını, altyapılarının da güçlü ve A takıma oyuncu kazandıran bir yapıda olması için çalıştıklarını belirtti.

ALTYAPI EĞİTİMİ ALAN OYUNCULARIN YANINDA

Foça’da Ekiz Yumurta sayesinde basketbol sevgisinin oluştuğunu ve bu potansiyeli kullanmak istediklerini belirten İdiman, "Ekiz Yumurta Foça Basketbol sadece A Takım değil, altyapısıyla da ses getirecek bir kulüp olacak" dedi.

Yeşil-Beyazlılılar her hafta altyapıda eğitim verdiği bir sporcuyu,A Takım maçında karşılaşma öncesi, devre arası ve maç sonrası soyunma odasında alıyor. Böylelikle genç sporcu adaylarına A Takım atmosferini yaşayıp ablalarıyla sohbet etme olanağı buluyor. Bu yolla altyapı sporcuları heveslendirilip daha iyi çalışmaları amaçlanıyor. Eğitim alan Sıla Afacan soyunma odasında A Takım atmosferini tattı ve maç sonrası da hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri