Ekim'den sonra gram altında neler olacak?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın, gümüş ve dolar kuru için Ekim ayından sonra olacakları açıkladı.

Güncel olarak 990 Türk lirasından işlem gören gram altına ilişkin Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, uyarılarda bulundu. ABD'deki enflasyon verisinin açıklanmasıyla çok sayıda yatırımcının hesabı değişti.  ABD’de tüketici enflasyonu Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 8,3 oldu, beklenti 8,1'di. Bu fark 50 baz puan faiz artışı beklentilerinin de revize olmasına neden oldu. Artık FED'in 75 baz puan faiz artırımı yapacağına kesin gözüyle bakılıyor.

"DOLAR NEREYE, ONLAR ORAYA"

Gram altında son alım fırsatı diyen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekim ayına işaret etti: 

"ABD'de enflasyonda beklentileri aşan veri, risk iştahında azalmaya, küresel borsa, emtia ve kripto paralar da sert düşüşe neden oldu. Piyasalara yüksek enflasyon darbesi geldi. Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımına kesin gözüyle bakılırken, 100 baz puanlık jumbo artırım tekrar gündeme geldi. Dün yeni rallileri bekleyen piyasalar bugün yeni dipleri konuşur oldu. Son bir kez borsa, emtia ve kripto paraların baskılanacağını görebiliriz. Ekim ayı itibariyle merkez bankaları sahadan çekilir, piyasa kendi hikayelerini yazar ve fiyatlar. Eylül, EUR/USD, altın, gümüş, kripto paralar için “son baskılanmaya ayı” olabilir. TL karşısındaki fiyatlamalarda zaten sorun yok.Yön yukarı. Dolar nereye, onlar oraya."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri