Ekili alanlarda zarar yaşanmadı

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, “Hiç görmediğimiz şekilde tarım arazilerini su bastı. Çok şükür zarar yok" dedi

Seydişehir'de Salı günü başlayan sağanak yağmur, yerleşim yerlerini ve tarım arazilerini sular altında bıraktı. Karın da aniden erimesiyle araziler sular altında kaldı. Seydişehir BSA kanalı taşma tehlikesine karşı Gökhüyük Köprüsünden Suğla Barajına giden kapaklar açılarak tahliye edilmeye başlandı. Yüzde 70'i sulanabilir tarım alanı ve rekoltesi fazla olan Seydişehir'de, su baskını sebebiyle tarım arazilerindeki kaybın da fazla olduğu tespit edildi. Zarar tespit çalışmaları sürüyor.

ODAMIZA HERHANGİ BİR ŞİKAYET GELMEDİ

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, araziyi gezdiğini dile getirdi. İçeri Kışla'da su baskınının olduğunu ifade eden Korkmaz, bölgede büyük tarım arazilerinin olmadığını da hatırlattı. Korkmaz, “Çok şükür, mevsim itibariyle tarım alanlarına zarar verecek bir su baskını yok. Çiftçilerimizden odamıza herhangi bir şikayet de iletilmedi” şeklinde konuştu.

ZAMANINDA MÜDAHALE YAPILDI ZARAR YOK

“Mayıs ayının başlarında da güzel bir yağış alırsak, verim çok iyi olacak” diyen Korkmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Hiç görmediğimiz bir şekilde su baskını oldu. Baskına zamanında müdahale edilmiş. Suğla Gölü'ne tahliye yapıldı, kanal taşmadı. Zamanında müdahale edilmeseydi zarar büyük olurdu. 2015-2016 yılında buna benzer bir olay olmuştu. Tarlalar, komple sular içinde kalırdı. DSİ'nin çalışmalarıyla su baskınlarının da önüne geçiliyor.

AHIRLARDAKİ SU TAHLİYE EDİLDİ

Yerleşim yerleri, tarım alanlarının yanı sıra, bölgede hayvancılık yapan bazı vatandaşların da ahırları ve hayvanları su baskını dolayısıyla zarar gördü. Besiciler, ahırlardaki suyu tahliye etti.

“HİÇ ALIŞIK OLMADIĞIMIZ DOĞA OLAYLAR YAŞANABİLİR” DEMİŞTİ

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Pınar, daha önce Merhaba Gazetesi'ne yapmış olduğu açıklamalarda iklim değişikliklerinden ötürü Konya'da değişik doğa olaylarının görüleceğini, Konya'da su baskınlarının, hortumların olabileceğini dile getirmişti. Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz'ın “Hiç görmediğimiz şekilde tarım arazilerini su bastı. Afaki bir durum söz konusu” söylemleri ise (NEÜ) Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Pınar'ın ifadelerini güçlendirdi.

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE YAĞIŞ ALIYORUZ

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise şunları dile getirdi: “Bu yıl ilçemiz mevsim normallerinin üzerinde yağış alıyor. Buna bağlı olarak ilçemiz genelinde teyakkuz halinde olarak herhangi bir sorunun yaşanmaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dün itibariyle mevsim normallerinin üzerindeki yağışların sebep olduğu su baskınlarına ekiplerimiz anında müdahale ederek daha fazla sorun olmasının önüne geçti.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri