Ekici’den Doğu Türkistan’a destek

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici ve Selçuklu İlçe Başkanı Osman Başaran Türkistanlılara yönelik gerçekleştirilen Urumçi katliamının yıl dönümünde Konya Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı’nı ziyaret etti.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici ve Selçuklu İlçe Başkanı Osman Başaran, 14 yıl önce Çin hükümeti tarafından Doğu Türkistanlılara yönelik gerçekleştirilen Urumçi katliamının yıl dönümünde Konya Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı’nı ziyaret etti.

Burada açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, “Bundan 14 yıl önce 5 Temmuz tarihinde Çin’in Doğu Türkistan bölgesinde Uygur Türkleri’nin yaşadığı Urumçi’de büyük bir katliam yaşandı ve binlerce Uygur Türkü kardeşimiz Çin yönetimi tarafından katledildi. O süreçte tüm uluslararası iletişim kanalları kapatılarak bir nevi asimilasyon ve soykırım uygulandı. Gelecek Partisi olarak her zaman olduğu gibi Uygur Türkü kardeşlerimizin maruz kaldığı zulmü dile getirip, yanlarında olduk. Bu soykırımın yıldönümünde bizde Uygur Türkü kardeşlerimizin kurduğu Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı yöneticilerine bir ziyaret gerçekleştirdik” dedi.

“Bu katliamın nedenleri ve sonuçlarıyla ilgili maalesef uluslararası bağımsız kuruluşlara tam bir soruşturma yapma izni verilmedi” diyen Ekici, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Çin hükümeti bu olaylar için araştırma komisyonu kurulmasını engelledi. Bu sebeple de bu katliamın failleri bulunmadı. Bu sebeple de Urumçi katliamı her 5 Temmuz tarihinde anılıyor. Bizde hem Türkiye hem de dünya kamuoyuna bu ziyareti unutturmamak için bu ziyareti gerçekleştirdik. Gelecek Partisi olarak bu soykırımı her alanda gündeme getirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Urumçi’de katledilen tüm şehit kardeşlerimize Rabbimizden rahmet, kalanlarına da sabırlar diliyorum.”

Gelecek Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Osman Başaran ise Uygur Türklerinin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri