Ekici Teslimiyetçilik taviz kapısını açtı

MHP Konya Milletvekili adayı Zühal Ekici, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara değindi

MHP Konya Milletvekili adayı Zühal Ekici, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara değindi. 12 Haziran’ın teslimiyetçi politikaya dur demek için güzel bir fırsat olduğunu ifade eden Ekici, AKP hükümetinin uyguladığı teslimiyetçi politikanın neticesinde taviz kapısının sonuna kadar açıldığını söyledi. Ortaya çıkan tablonun şaşırtıcı olmadığını ifade eden Ekici, ülkenin tek devlet, tek millet esasına dayalı üniter yapısının tartışılmaya başlandığını, ülkenin bölünme noktasına geldiğini öne sürdü. Ekici, “AKP’nin tavizlerinden cesaret alan bölücü başı: ’15 Haziran’dan sonra ya anlamlı bir müzakere başlar ya savaş başlar’ diyerek Türk Devleti’ni tehdit etmiştir. Eski BDP Genel Başkanı Demirtaş ise Her şey Ankara’dan yöneltilemez. Türkiye tek bir merkezden tek bir Başbakanla yöneltilemez’ diyerek açıkça taleplerini ortaya koymuştur. Bu kabul edilecek bir durum olamaz” dedi.

Ülkenin sehven yönetildiğini de belirten Ekici, “AKP’nin ‘Hayaldi Gerçek Oldu’ sloganı halkı kandırıyor. Hangi hayaller gerçek oldu?  Dünyanın en pahalı benzini ve elektriği hayaldi, gerçek oldu. İthal buğdaydan ekmek yemek hayaldi, gerçek oldu. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda şifre kopya hayaldi, gerçek oldu. Girişimci gençlerimizin sıfır sermaye ile gemi alması hayaldi, gerçek oldu. 16 milyon insanımızın yoksulluk sınırı altında yaşaması hayaldi gerçek oldu. 300 bin öğretmen atama beklerken ithal öğretmen hayaldi gerçek oldu. Irak’ta 1,5 milyon Müslüman katledilirken Başbakan’ın, ‘Amerikan askerlerinin sağ salim evlerine dönmeleri için dua etmesi hayaldi gerçek oldu. PKK’lı teröristlerin davul zurnayla karşılanıp üstü açık arabayla şehir turu atmaları hayaldi gerçek oldu. 12 Haziran seçimleri tüm bu olumsuzluklar için bir karar günüdür. Hayallerimizin gerçek olması için hemşehrilerimiz öncelikle sandık başına gidip iradelerini sandığa yansıtmalı ve teslimiyetçi politikalara dur demeli” diye konuştu.

 

ALİ SAİT ÖGE

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri