Ekici: Konya’ya yeni bir havalimanı kazandırılmalı

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, TBMM’de Konya’nın havalimanı sorununu gündeme getirdi.

Konya Havalimanı’nın yetersizliğinden bahseden Ekici, kente daha büyük ve donanımlı bir havalimanı kazandırılması gerektiğini belirtti.

NİTELİKLİ TURİST SAYISINDAKİ AZALMA ENDİŞE VERİCİ

Konya’nın turizm açısından önemine değinen Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, şunları söyledi:

“Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Konya’mızın inanç turizmi potansiyeli ve turizm sektöründe yaşadığı sorunlara değinmek istiyorum. Konya, hem Türkiye hem de dünya turizmi için büyük bir değere sahip olan bir şehrimizdir. Özellikle inanç turizmi açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Konya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken bir şehir olmasına rağmen, son yıllarda nitelikli turist sayısındaki azalma endişe vericidir. Bu sorunların üstesinden gelmek ve Konya'nın turizm potansiyelini daha iyi kullanmak için çeşitli adımlar atılması gerektiğine inanıyorum.”

KONYA HAVALİMANI YETERSİZ

“Öncelikle, restorasyon süreçlerinin turistler üzerinde yarattığı belirsizlik turistlerin Konya'ya gelme amacını sorgulamalarına neden oluyor” diyen Ekici, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Restorasyon süreçlerinin yönetimi ve iletişimi daha şeffaf hale getirilmelidir. Ayrıca, bilet satışlarının online olarak yapılması olumlu bir adım olsa da, biletlerin satışa açılma süresinin yetersiz olduğunu görüyoruz. Turistlerin rahatça biletlerini satın alabilmeleri için bu sürelerin gözden geçirilmesi gerekmektedir. Konya’ya turistlerin ulaşımında önemli sorunlardan biri de mevcut Konya Havalimanı’nın yetersizliğidir. Konya'nın turizm akımı yaz aylarında yoğunlaşsa da, kış aylarında havalimanındaki uçuş iptalleri ciddi sorunlara yol açmaktadır. Kışın hava şartları bozuldu mu, sis oldu mu Konya’ya uçak inemez. Kayseri’den Sivas’a, Van’dan Erzurum’a Anadolu’da kışın en sert yaşandığı illerde bile kışın uçaklar piste iner ama Konya’da inemez.”

İki sene önce Şeb-i Arus için İran’dan gelecek heyetlerin uçakları inemediği için Konya programları iptal edildiğine dikkati çeken Hasan Ekici, “Hatta o yıl ortalama 150 uçak seferi iptal edildi. Charter uçuşlarına izin verilmedi. Ayrıca Konya havaalanına büyük uçaklar, geniş gövdeli uçaklar da inemiyor. Geçen yıl Konya’da düzenlenen Uluslararası İslam Oyunları sırasında da Kralların, Prenslerin uçaklarına yer olmadığı için uçaklar Malatya’ya gidip geldiler. Uçağın olmadığı olsa da böyle topal ördek misali uçuşlarla Konya’da turizm nasıl gelişecek?” dedi.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri