Eker'den Simit Zammı Tepkisi: Susam Bahane Zam Şahane !

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, simite yapılan zammı eleştirdi. Susam fiyatlarının simit fiyatlarını yüzde 20 etkilediğini belirten Eker, “Beşte birlik maliyet payında bir miktar artış olduğu kadar yaparsınız zammı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, simite yapılan zammı eleştirdi. Susam fiyatlarının simit fiyatlarını yüzde 20 etkilediğini belirten Eker, “Beşte birlik maliyet payında bir miktar artış olduğu kadar yaparsınız zammı. Niye 1,4 TL yapıyorsunuz? Susam bahane zam şahane.” dedi.

Bakan Eker, Ankara'da Biyoyakıt ve Tarım Ürünleriyle İlgili İşbirliği Protokolü imza törenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Eker, “Simit fiyatlarını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Susamın simit maliyeti içerisindeki payı yüzde 20. Susamda büyük üretici ülkelerden dolayı artış oldu. Ama, artış 6 kuruş. 6 kuruşluk bir artışı, bir liralık simite yüzde 40 yansıtırsanız gariban vatandaşımıza bu zarar vermektedir Bu serbest piyasada böyle. Her yerde bu uygulanmadı. Beşiktaş’ta bu zam uygulandı. Susam bahane zam şahane. Bu da haklı bir çıkış değil. Toplam maliyet içindeki payı beşte bir. Beşte birlik maliyet payında bir miktar artış olduğu kadar yaparsınız zammı. Niye 1,4 TL yapıyorsunuz?”
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri