Eker: Kepek Ekmek Üretimine Uyum Sağlanamayacak Bir Şey Yok

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, fırıncıların ‘Gıda Kodeksi ve Un Üretimi” tebliğine uyum sağlayamadıkları ile ilgili eleştirilere cevap verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, fırıncıların ‘Gıda Kodeksi ve Un Üretimi” tebliğine uyum sağlayamadıkları ile ilgili eleştirilere cevap verdi. "Bunda uyum sağlanamayacak bir şey yok." diyen Eker, daha önceden buğday ununun içerisinden kepeği çok alındığı için geriye kalan unun kıvam tutmadığını, kıvamı ayarlamak için de katkı maddesi kullanıldığını belirtti. Yapılan düzenlemelerle unun standartlarının belirlendiğini aktaran Eker, fırıncıların daha yüksek kepek ihtiva eden, daha lezzetli, daha sağlıklı, daha hijyenik ekmek üreteceklerini bildirdi.

Bakan Eker, 'Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı' kapsamında, Şanlıurfa’dan gelen bir grup lise öğrencisini makamında ağırladı.

Eker, çocuklarla sohbetinin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "Fırıncılar yeni gıda kodeksine uyum sağlamakta güçlük çektiklerin ifade ediyorlar." sorusu üzerine Mehdi Eker, kendilerine böyle bir şikayetin gelmediğini dile getirdi. Eker, yapılan düzenlemelerle unun standartlarının zaten belirlendiğini, fırıncıların daha yüksek kepek ihtiva eden, daha lezzetli, daha sağlıklı, daha hijyenik ekmek üreteceklerini bildirdi. "Bunda uyum sağlanamayacak bir şey yok." diyen Eker, daha önceden buğday ununun içerisinden kepeği çok alındığı için geriye kalan unun kıvam tutmadığını, kıvamı ayarlamak için de katkı maddesi kullanıldığına işaret etti.

“KEPEK ÇIKARILMAZSA KIVAM SORUNU OLMAZ”

Eker, ekmeğe konulan katkı maddelerini yasakladıklarının altını çizerek, "Kepeği çıkarmazsanız zaten kıvam sorunu da olmaz. Sağlıklı, kaliteli, hijyenik, lezzetli, besleyici ekmek üreteceğiz. Amacımız Türkiye'de bütünüyle tam buğday ekmeğine geçişi sağlamaktır." diye konuştu.

“22 MİLYON TON BUĞDAY ÜRETİMİ BEKLİYORUZ”

Buğday üretimi ile ilgili bir soru üzerine de Eker, "Bizim hesaplamalarımıza göre şu ana kadarki üretim sonuna kadar bu şekilde devam ederse 22 milyon ton buğday üretimi bekliyoruz." dedi. Diğer hububat türlerinde de üretimin iyi durumda olduğunu anlatan Eker, Türkiye'nin buğday unu ihracatında da dünyanın en önemli ülkeleri içinde yer aldığını sözlerine ekledi.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri