Eker: Çözüm Süreci, Halkta Büyük Memnuniyet Oluşturmuş Durumda

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çözüm Süreci'nin, vatandaşların birlik ve beraberliğini sağlamaya dönük olduğunu söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çözüm Süreci'nin, vatandaşların birlik ve beraberliğini sağlamaya dönük olduğunu söyledi. Türkiye’de akan kanın durdurulmasını temin etmeyi, gözyaşını dinmesini sağlamayı ve sönen ocakların tütmesine yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade Bakan Eker, “Süreç, halkta da büyük memnuniyet yaratmış durumda. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde çok yüksek umut ve beklenti var. Türkiye’nin genelinde bu iyimser ve umutlu bekleyiş var. Planlandığı gibi gelişmeler devam ediyor.”dedi.

Eker, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında, Şanlıurfa’dan gelen bir grup lise öğrencisini makamında ağırladı.

Eker, çocuklarla sohbetinin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
Bir gazetecinin, Çözüm Süreci'ne ilişkin Bakan Eker, Çözüm Süreci'ni kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi. Süreci, Türkiye’nin şu ana kadar ki attığı en önemli adım olarak nitelendiren Bakan Eker, 75 milyon vatandaşın tamamını, Türk, Kürt kim varsa hepsini ‘kardeş’ olarak gördüklerini söyledi.

Vatandaşlar arasında birlik ve beraberliğin sağlanmasının temel amaçları olduklarını ifade eden Bakan Eker, “Çözüm Süreci de bunu sağlamaya dönüktür. Türkiye’de akan kanın durdurulmasını temin etmek, gözyaşını dinmesini sağlamak, sönen ocakların tütmesine yardımcı olmaktır. Amacımız bu.” diye konuştu.

Hükümet olarak kararlılıkla süreci yönlendirdiklerini dile getiren Eker, zaman zaman barış istemeyenlerin, çözümden yana olmayanların olacağına da işaret etti. Eker bu durumu da ‘normal’ olarak değerlendirdi. Bu tür provokatif söz, teşebbüs ve eylemlerin karşısında durmaya devam edeceklerini ifade eden Eker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu, bu güne kadar bu şekilde geldi. Şu ana kadarki görüşmelerde olumlu. Halkta da büyük memnuniyet yaratmış durumda. Doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde çok yüksek umut ve beklenti var. Türkiye’nin genelinde bu iyimser ve umutlu bekleyiş var. Planlandığı gibi gelişmeler devam ediyor. Bizimle ile ilgili olan kısmı bu .”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri