Eke: Kurban Bayramı’nı Kan, Gözyaşı Ve Acı İçerisinde İdrak Ediyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Mete Eke, özellikle Müslüman coğrafyasında yaşananlara dikkat çekerek, “Kan, gözyaşı, acı, feryat ve figan içerisinde bir kurban bayramını daha hep birlikte idrak etmenin sevincinden...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Mete Eke, özellikle Müslüman coğrafyasında yaşananlara dikkat çekerek, “Kan, gözyaşı, acı, feryat ve figan içerisinde bir kurban bayramını daha hep birlikte idrak etmenin sevincinden ziyade üzüntüsünü yaşamaktayız.” dedi.

Kurban Bayramı nedeniyle açıklama yapan Başkan Mete Eke, “Dini bayramlar inananların birlik beraberliğini, tesanütünü, bir araya gelmelerini, küskünlük ve dargınlığın ortadan kalkmasını sağlayan önemli dini vecibelerden biridirler. Yılda iki defa idrak ettiğimiz Ramazan ve Kurban Bayramı yüce dinimizin en önemli emirlerinden birisidir. Geçmiş yıllardaki bayramları hatırladığımızda sevinçlerin, oynayan çocukların, alınan hediyelerin birbirine karıştığı bu heyecan içerisinde mutlu bayram günlerinin yaşandığına şahit olurduk. Bugün ise, özellikle yanı başımızdaki hemen sınırlarımızın dibinde Ortadoğu Coğrafyasında kafası parçalanmış ufacık çocuklar, kolu kopmuş kadınlar, yaşlılar, acımaz bir şekilde öldürülen insan cesetleri ile karşı karşıya kalmaktayız. Bu manzara karşısında bayramların bayram olmasını düşünmek hayalden başka bir şey değildir.” diye konuştu.

"Türk Milleti olarak Milli ve Dini bayramlarımıza hassasiyetimiz ayrı bir değer, ayrı bir önem taşımaktadır." diyen Mete Eke, açıklamasında şunları söyledi: "Ancak yanı başımızdaki cereyan eden bu trajedik olaylar bizleri millet olarak üzüntüye garg etmekte, bayramımızı bayram olmaktan çıkarmaktadır. İslam Coğrafyasındaki bu olaylara, bu mübarek günlerde duyarsız kalmak, acı duymamak, üzülmemek mümkün değildir. Lakin elimizden gelen onlara dua etmek, temennide bulunmak, yaralarının sarılması için maddi imkânlarımızı seferber etmektir. Bu konularda sorumlu olan iktidar sahipleri, devlet idarecileri daha çok vebal sahibidirler. İnancımız odur ki, kangren ve kanayan yara olan bu hadiselere bu mübarek bayram günlerinde daha fazla kafa yorarak emperyalist ve küresel güçlerin taşeronu ve oyuncağı olmadan milli hassasiyetlerimizi göz önünde bulundurarak doğru ve yerinde karar verirler diye düşünüyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile başta Kayserili hemşerilerimiz olmak üzere bütün Türk İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan Niyaz ederim."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri