Ek MTV'de 5 araç sahibinden 4'ü bunu yaptı! Karar duyurulacak

Türkiye'de ek MTV uygulamasına vatandaş yoğun tepki göstermişti. Edinilen bilgiye göre ek MTV ödemesi gerek 5 araç sahibinden 4'ü söz konusu ödemeye gerçekleştirmedi.

Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçilirken bütçe açığını kapatmak isteyen hükümet çareyi ek vergilerde buldu. Seçimden sonra benzin ve motorine getirilen ek vergi büyük tepki ile karşılandı. Litre başına 5 lira vergi getirilen akaryakıtta KDV ve ÖTV oranı ciddi seviyelere ulaştı. Bir anda benzin ve motorine üst üste zam gelmesinden olumsuz etkilenen vatandaşlar bu kararların geri çekilmesi gerektiğini düşünüyor. Öte yandan akaryakıta getirilen ek vergi de fayda etmedi.

VATANDAŞ BU DURUMA TEPKİLİ

Bütçe açığı devam ettiği için milyonlarca araç sahibine ek MTV kararı duyuruldu. Yılda 2 taksit olan Motorlu Taşıtlar Vergisi bu karar ile tek seferliğe mahsus olacak şekilde 4 takside çıkarıldı. Bu haberi duyan milyonlarca araç sahibi ise isyan etti. Bazı hukukçulara göre böyle bir uygulamanın haksız olduğu belirtildi. Anayasa Mahkemesi'ne ek MTV'nin iptali için başvuru yapıldı. Öte yandan ek MTV ile ilgili dikkat çeken bir detay daha ortaya çıktı.

EK MTV İPTAL EDİLECEK Mİ? 5 KİŞİDEN 4'Ü BUNU YAPMADI

Vergi Uzmanı Mahmut Aydoğmuş, bütçe verilerine bakıldığında sadece 3,4 milyar TL’lik MTV tahsil edildiğini belirtti.16,3 milyar TL ek MTV tahsilatı beklenirken ödenen 3,4 milyar TL olarak kayıtlara geçti. Tahsilat oranı da yüzde 20,8 gibi çok düşük bir oranda gerçekleşti. Bu duruma göre 5 araç sahibinden 4'ü ek MTV'yi ödememiş oldu. Ek MTV iptal edilecek mi hala merak ediliyor. Konuya ilişkin ise yeni bir gelişme yaşanmadı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (74)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri