Ek MTV iptal edilecek mi? Kritik karar sonrası bunlar olacak

Milyonlarca araç sahibi ek MTV'nin iptal edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Ek MTV iptal edilirse ise bunlar olacak.

Getirilen ek MTV ile ilgili açıklamalarda bulunan EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, Anayasa Mahkemesi’ne çağrıda bulunarak, “86 milyonu etkileyen konuda öncelikle karar verilmesi gerekir, vatandaşlar adım atmak için kararı bekliyor” dedi.

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ilk taksitinin son ödeme tarihi 31 Ağustos olarak belirlenmişti. Araç sahipleri 31 Ağustos’ta taksitin ilk bölümünü ödedikten sonra ikinci kısmı Kasımda yatıracak. CHP, ek MTV için Anayasa Mahkemesine başvurmuştu, mahkeme kararını henüz açıklamazken vatandaşlar yapacağı ödeme öncesinde kararını gözlüyor.

HACİZ UYGULANMAZ AMA SATAMAZ, MUAYENE YAPTIRAMAZSINIZ

Anayasa Mahkemesine giden karara ilişkin açıklamalarda bulunan EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, vergi borcunun elbet ödeneceğine, ödenmemesi durumunda ise haciz gibi bir durumla karşılaşılmayacağını belirtti. Şahin, “Ödenmemesi durumunda mevcut yasal gecikme faizi üzerinden faiz işlenir. Ancak aracınızı satmak veya muayene zamanında muayene yaptırmak isterseniz borcu mutlaka ödemeniz gerekir” diye konuştu.

İPTAL EDİLİRSE ÖDEYENLERİ KAPSAMAYACAK

Geçmişte benzer bir iptalin gerçekleştiğini anımsatan Şahin, iptal kararının çıkması halinde ödeme yapan vatandaşların geri ödeme almayacağını belirterek, “Geçmişte aynı konu mahkemeye taşındığında o gün ki kurulun vermiş olduğu bir ret kararı var. İşte bu nokta kritik, çünkü vergi konusunda ki kararlar geriye dönük işlemiyor yani ödeme yaparsanız olası bir iptalde paranızı geri alamayacaksınız, ama ödeme yapmazsanız da gecikme cezası yiyeceksiniz” dedi.

GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR

Anayasa Mahkemesine yapılan başvurunun hala sonuçlanmadığını hatırlatan Şahin, Anayasa Mahkemesine çağrıda bulunarak, “Anayasa Mahkemesi’nin 86 milyon insanı ilgilendiren böylesi önemli bir konuda öncelikli karar vermesi gerekirdi. Ancak beklentimiz kararın verilmesinin bir kaç ay daha süreceği yönünde. Zaten büyük çoğunluk ödedikten sonra verilecek bir iptal kararının anlamı kalmayacaktır. Geciken adalet, adalet değildir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri