Ehliyet alacaklar dikkat! Dev zam kapıda

1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek yeni yönetmelik ile birlikte ehliyet almak daha da zorlaşacak. Sürücü kursu taban fiyatı ise 18-20 bin TL arasında değişecek.

1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek yeni yönetmelik ile birlikte ehliyet almak daha da zorlaşacak. Sürücü kursu taban fiyatı ise 18-20 bin TL arasında değişecek. KONSED Başkanı M. Zahir Renklibay, ehliyet almak isteyenlerin acele etmesi gerektiğini söyledi 2025 yılında ehliyet almak daha da zorlaşacak. 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yeni yönetmelik ile ehliyet almak için yeni kurallar ve şartlar getirilecek. Konya Sürücü Kursları Derneği (KONSED) Başkanı M. Zahir Renklibay, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yatağanlı Osmanağa’da düzenlediği basın toplantısında yeni ehliyet düzenlemesi hakkında bilgiler verdi. 2024 yılında sürücü kursu taban fiyatının 11-13 bin TL arasında değiştiğini hatırlatan Renklibay, 2025 yılından itibaren bu rakamın 20 bin TL’ye kadar çıkacağını söyledi.

2025 YILINDA EHLİYET ALMAK ZORLAŞACAK

Ehliyet almak isteyenlerin yıl sonuna kadar sürücü kurslarına başvurması gerektiğini kaydeden Renklibay, “Ehliyet almak her geçen yıl zorlaşıyor. Sürücü kursu taban fiyatları Valilik tarafından komisyonla belirleniyor ve 1 yıl geçerli oluyordu. Bu yıl taban fiyatın 18-20 bin TL olması bekleniyor. Sürücü kursları bu taban fiyatının üstünde bir fiyat belirleyebilecek. Sınav ücretlerinde de ciddi bir artış yaşanacak. Ayrıca ehliyet almak için yeni kurallar getiriliyor. Tek bir güzergahta yapılan sınavlar en az iki güzergahta yapılacak. Direksiyon sınavı yapılacağı zaman kura usulü güzergâh seçilecek. Engelli kursiyerlere istemeleri halinde engel durumlarına göre kendi temin ettikleri araçlarla sınavlara girebilecek. Aracın kursa kayıtlı olma durumu kaldırıldı. Usta öğretici tarafından sınava girebileceği belirlenen kişiler sınava girebilecek” dedi.

GECE EĞİTİMLERİ MECBURİ HALE GETİRİLDİ

Ehliyet almak için 16 saat direksiyon eğitimi zorunluluğunun kaldırıldığını kaydeden Renklibay, şunları söyledi: “Bu husus tamamen usta öğreticinin inisiyatifine bırakılacak. Kursiyerin fotoğrafı kursta çekilerek bordüre işlenecek. Kurs müdürünün gözetiminde evraklar doldurulacak. Kursiyerler dilediklerinde manuelden otomatik kayda geçiş yapabilecekler. Kayıt sonrası değişiklik yapılamıyordu. Direksiyon sınavları en az 40 dakika olarak yapılacak. 35 dakikaydı. Gece eğitimleri mecburi oldu. Ehliyet alma isteyen vatandaşlarımız gece eğitimlerine de katılacak. Sınavlar 07-21.00 arası olacak. Konya’da parkurlarımız eğitim sürüşleri ve sınavlar için yeterlidir. Ehliyet almak isteyenlerin 2025 yılına kadar beklemesinler. Şartlar ağırlaştırıldı ve ücretler artırıldı”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri