Ehliyet 6 bin lira olacak!

Konya'da sürücü kursu ücretlerinde değişikliğe gidiliyor. Zirve Sürücü Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Dündar, Kasım’da ve yılbaşında ehliyet ücretlerine zam geleceğini açıkladı

Sürücü kursları ücretleri de zamlardan nasibini aldı. Sürücü kursları yöneticileri ücretlere Kasım ve yılbaşında ayrı ayrı zam geleceğini ifade etti. 

Zirve Sürücü Kursu Yönetim kurulu Başkanı Tevfik Dündar, şu anda sürücü kursu ücretlerinin 2 bin 900 lira olduğunu kaydetti. Kasım ayında gelecek zamla fiyatın 4 bin liraya yükseleceğini anlatan Dündar, yeni yıldan sonra sürücü eğitim bedelinin 6 bin lira olacağını dile getirdi. Dündar, “Taban Fiyat Komisyonu fiyatları belirliyor. Yılbaşından sonra sürücü kurs eğitimlerinin 6 bin lira olacağını bekliyoruz. Bunun sebebi ise bizlere gelen maliyetleri karşılamasından kaynaklanıyor. Elbette daha değişik düzenlemeler yapılabilir. Bilindiği üzere benzin türlerine gelen zamlar ortada, sürücü eğitimcilerinin masraflarını saymak zorundayız. Gelen zammın yüksek olduğunun farkındayız. Bizim maliyetlerin karşılanması için gerekli olduğunu söylemek istiyorum. Araçlarımızın 2 yılda bir kez bakımını yaptırırız. Lastiklerini değiştiririz, balata değiştiririz. Müşterimize uygun bir şekilde tasarlıyoruz. Mecburi bir şekilde 2 yılda bir lastik değiştirmek zorundayız haftanın 7 günü bütün araçlarımız çalışıyor. Hafta sonları insanların tatili olduğu için kurslara öyle gelmek zorunda kalıyorlar. Bu sayede araç bakımları zaruri oluyor. Araç bakımları yapılınca bunların maliyetleri ortaya çıkıyor. Bizlerin maliyetlerini karşılaması için zam olması gayet normal olduğunu görüyorum” diye konuştu.

MALİYETLERDE ARTIŞ FİYATLARA YANSIYOR

Zamların gelmesinin nedenini araçlardaki maliyetlere bağlayan Dündar, şunları söyledi: “Normal araçlarda baskı balata ayarları 15 yıl bile gider. Ama öğrencilerimiz acemi olduğundan öğretmenlerimiz her an teyakkuzda oluyorlar. Hayatında ilk kez araba kullanacak öğrencilerimiz oturuyor direksiyona. Kaldırma, arabaya veya herhangi bir yere de çarpabilir. Bu çok normal bir şeydir. Bu nedenlerden dolayı fren ve debriyajın sürekli kullanılması sebebiyetini veriyor. Araçlarımızda elektronik pompa sürekli arıza yapan bir şeydir. Çünkü gün içerisinde akşama kadar sürekli paralel ve geri park en az 25-30 kere yapılır. Bu yüzden sürekli sıkıntı olur. Zaten biz diğer illerimiz olan Ankara, Kayseri, Kütahya’ya göre çok daha düşük tutmuştuk fiyatlarımızı. O illerde 3 bin 500 iken fiyatlar bizde 2 bin 900 lira. Şu anda biz 4 bin lira yaparsak o illerde de büyük ihtimalle 5 bin olur diye düşünüyorum.”

SÜRÜCÜLERİMİZ KURALLARA UYMUYOR

Sürücülerimizin kurallara uyması takdirde trafik kazalarının az olacağını dile getiren Dündar, “Bizim sürücümüz, trafiğe çıkınca bambaşka bir insana dönüşüyor. Kurallara uymuyor, hız yapıyor. Ama Avrupa’da bu tür sorunlar mevcut değil. Sürücüleri kendilerinden emin adımlarla ve sakin bir şekilde trafiğe çıkıyor. Biz Türk milleti olarak, araç kullanırken çok asabileşiyoruz. Bizler kurallara uyarak ilerlersek emin olabiliriz ki kaza oranları düşecek” ifadelerini kullandı.

ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri