Ehdav Başkanı Yeral: Bizim Davamız Öz Kültürümüz Ve Ehl-i Beyt Sevigisi

Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, “Bizim davamız öz kültürümüzü ve ehl-i beyt sevgisini yaşatmaktır.” dedi. Yeral, Arsuz ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi'nde bir düğün salonunda vatandaşlara Ehli-Beyt...

Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, “Bizim davamız öz kültürümüzü ve ehl-i beyt sevgisini yaşatmaktır.” dedi.

Yeral, Arsuz ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi'nde bir düğün salonunda vatandaşlara Ehli-Beyt kültürünü anlattı. Kur’an-ı Kerim okunması ve İstiklal Marşı ardından konuşma yapan Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral, devletle bir sorunları olmadığını belirterek, "Bazı noksanlıklar, bazı yanlışlıklar olmasına rağmen, hükümetle sorunumuz oldu, olmaya devam ediyor. Devletle sorunumuz yok, çünkü bu devletin sahibi biziz, başkaları değil. Çünkü birileri ısrarla Alevileri ve Hataylı Alevileri bu ülkede misafir ve yolcu görmeye çalışıyor. Hayır, arkadaşlar biz hancıyız. Onlar yolcu. Bizim ecdadımız da bu vatan için şehit olmuştur.” diye konuştu.

Türkçeye, Türkiye’ye karşı olmadıklarını ifade eden Yeral, "Türkiye Cumhuriyeti bizim vatanımızdır, şanlı al bayrak bizim tek bayrağımızdır. Büyük önder Atatürk bizim başkomutan ve liderimizdir. Bizler bu ülkeyi seviyoruz, tarihlerin bitiremediği Arapçayı bizim bitirmeye hakkımız yok. Nene ile torun arasında kopukluk yaşıyoruz. Nenelerimiz Türkçe bilmiyor, Arapça konuşuyor, Torunlar ise Türkçe konuşuyor Arapçayı unutuyor. Bu çok vahim bir durum. Gelenek ve göreneklerimizi, örf ve adetlerimizi, kendi öz dilimizi unutmamalıyız ve gelecek kuşaklara da aktarmalıyız. Tabi öz dilimiz Türkçe, Türkçe ile birlikte Arapça da İngilizce de Fransızca da Almanca da öğreneceğiz. Ama Arapçayı da mutlaka öğreneceğiz ve unutmayacağız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri