Egsiad Akademi, ‘finansal Tablolar Analizi Eğitimi’ Verdi

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (EGSİAD), üyelerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği eğitimlere bir yenisini daha ekledi. EGSİAD Akademi tarafından son olarak düzenlenen ‘Finansal Tablolar Analizi’...

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (EGSİAD), üyelerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği eğitimlere bir yenisini daha ekledi. EGSİAD Akademi tarafından son olarak düzenlenen ‘Finansal Tablolar Analizi’ eğitimi ile EGSİAD üyesi iş adamları işletmeleri için hayati öneme sahip birçok konuda bilgi sahibi oldu.

Finans Uzmanı Yrd. Doç Dr. Hasan Bakır eğitmenliğinde gerçekleştirilen eğitimde kursiyerlere, finansal tabloların neler olduğu, neden hazırlandıkları, kullanıcılarının kimler olduğu, analize hazır hale nasıl getirildiği, işletme sahiplerinin finansal tabloların analizinde nelere dikkat etmesi gerektiği, analizinin (yorumlanmasının) nasıl yapılacağı ve finansal tablolarda kullanılabilecek analiz tekniklerinin neler olduğu konularında eğitim verildi.

Eğitimin sonunda konuşan Yrd. Doç. Dr. Bakır, Türkiye’de finansal analiz konusunda açıklar olduğunu belirterek, “EGSİAD’ın gerçekleştirdiği bu eğitim çok doğru. Firma yöneticileri bu eğitime katılmakla işletmelerinin daha verimli hale gelmeleri için büyük bir adım attılar. Bu eğitimde öğrendikleri teorik bilgileri pratikte de işletmelerinde uyguladıklarında işletmelerinin finansal yönetiminde çok daha etkin rol oynayacaklarından şüphem yok.” ifadelerini kullandı.

Eğitime katılan firma sahipleri, bu eğitimin son derece önemli olduğunu, firma sahiplerinin kendilerine sunulan finansal tabloları okumayı bilmediklerinden ileriye dönük yatırımlarda sıkıntılar yaşamakta olduklarını bu yüzden de her firma yöneticisinin bu eğitimi alması gerektiğini söylediler.

Eğitime katılan firma sahiplerinden İbrahim Ecevit, eğitimin kendisi için çok verimli geçtiğini belirterek, “Kendi adıma bu eğitimden birçok şey öğrendim. Mesela firmaların anlık çözümler için kısa vadeli borçlanmaması, bunun yerine uzun vadeli borçlanması, nakit yönetiminin iyi yapılması, kredinin ne zaman nasıl çekilmesi gerektiği gibi pek çok hayati önem taşıyan konuda bilgi sahibi oldum. EGSİAD’a düzenledikleri bu eğitimden dolayı teşekkür ederim” dedi.

EGSİAD Meslek Komisyonları Koordinatörü Mustafa Sanal, EGSİAD Akademi ile gerçekleştirilen ve firmaların ihtiyaç duyduğu bu tarz eğitimleri sürekli olarak gerçekleştirdiklerini ve firma ihtiyaçlarını belirleyerek daha birçok eğitim açacaklarını söyledi. Sanal, gerçekleştirilen bu eğitim ile firma sahiplerinin muhasebecilerinden aldıkları bilgileri yorumlayarak firmanın geleceği adına sağlam adımların atılmasında büyük katkısının olacağını söyledi.

Eğitimin ardından kursiyerler sertifikalarını Yrd. Doç. Dr. Hasan Bakır’dan aldı. EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sami Türk de Bakır’a gerçekleştirdiği başarılı eğitimden dolayı Teşekkür Belgesi takdim etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri